Hail of bullets
"Of frost and war"

Releaseår: 2008
Betyg: 4/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 0.5/10
Antal röster: 37Köp skivan nu hos:


Läst: 1466ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2008-08-01

Kylig death
HAIL OF BULLETS är ett Nederländskt band som spelat ihop sedan 2006 med förebilder som BOLT THROWER och CELTIC FROST. Efter att Dan Swanö mixat deras demo så fick de skivkontrakt med Metalblade. Så i början av 2008 började de spela in det som skulle bli Of Frost And War.

Efter ett uppbyggande intro på två minuter, som via en inrullande stridsvagn går in i andra låten, drar Ordered Eastward igång. HAIL OF BULLETS är gammaldags death metal från början till slut. Hårt och kompromisslöst som det ska vara. Det som trots allt är, om inte innovativt så åtminstone, välspelat, fungerar riktigt bra. Sånär som på sången, som i mina öron inte går hem alls. Ensidig och rent av tråkig rakt igenom, förutom i just Ordered Eastward, enda låten där sångaren verkligen growlar lite och inte endast skriker ut sin sång.

Det mesta på skivan låter ganska lika, jämn, helt ok death metal utan några speciella utsvävningar eller minnesvärda melodier. Och när krutröken har lagt sig och skivan tonat ut är den enda låten som står ut det minsta förutom de två första spåren den avslutande låten Berlin som har en riktigt skön melodi en bit in i låten.

Men emellan de första och den sista låten är det mest ett hest, entonigt skrikande, som kanske låter bättre i någon annans öron, men för mig når det aldrig några höjder.

/Blanksteg

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: