Edenbridge
"My earthdream"

Releaseår: 2008
Betyg: 7/10

Användarbetyg: 0.2/10
Antal röster: 42
Läst: 2203ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2008-08-01

EDENBRIDGE från Österrike släpper sitt 7:e studioalbum, men är trots detta en ny bekantskap för mig. Den tunga symfoniska metallen som gruppen bjuder på har dock många igenkänningstecken – NIGHTWISH är den grupp jag framför allt kommer att tänka på när jag hör bandets ganska imponerande giv ”My Earthdream”. Konceptet med välljudande kvinnlig sångare ovanpå ett maffigt sound fungerar också synnerligen väl för bandet. Sabine Edelsbacher har en vacker stämma som hon använder med elegans. Hon backas upp av väldigt habila musiker i form av gitarristen/keyboardisten Lanvall, Frank Binding på bas och Max Pointner bakom trummorna.

Efter ett antal genomlyssningar är det låtar som Shadowplay och titellåten som framför allt har etsat sig fast, men låtmaterialet håller genomgående hög standard. Dessvärre infinner sig känslan av att man faktiskt har hört detta innan ganska fort. Låt nu detta konstaterande för allt i världen inte hindra er från att kolla in österrikarna som i sina bästa stunder mycket väl kan tävla med de bästa inom genren.

Produktionen är helt förträfflig om man gillar matig symfonisk metal – matig, men ändå tydlig nog för att man ska höra att det är duktiga instrumentalister som utgör bandet.

Betyget kan inte bli annat än högt, mycket beroende på att låtmaterialet håller hög klass i samklang med exekverandet.

/Martin Bensch

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: