Iced Earth
"I walk among you (singel)"

Releaseår: 2008
Betyg: 9/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 0.5/10
Antal röster: 32Köp skivan nu hos:


Läst: 1824ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2008-06-02

En frälsares återkomst
Många var vi nog som jublade i högan sky när bandledaren Jon Schaffer lät meddela att fantomsångaren Matt Barlow återvänder till Iced Earth lagom till
inspelningen av Something Wicked Part II. Det förra albumet Framing Armageddon som utgör skiva nr 1 i berättelsen om Set Abominae var ett mycket starkt album och med nygamle Matt Barlow tillbaka på sång är förväntningarna på topp inför det stundande albumsläppet.

Som en liten aptitretare inför fullängdaren bjuds vi här på singeln I Walk Alone som förutom nämnda låt även innehåller nyinspelningar av Setian Massacre
och The Clouding, nu givetvis med Barlow på sång (Det kommer även att släppas en version av singeln innehållande en nyinspelning av den fenommenala A Charge To Keep på iTunes).

Titelspåret på singeln är en hård midtempolåt i likhet med det sound som återfinns på förra skivan. Firma Schaffer/ Barlow gör ingen besviken i sitt första samarbete sedan Horrorshow-skivan (2001) då båda herrarna verkar vara i storform.

Nyinspelningarna visar vilken tillgång Barlow kommer att bli för Iced Earth då dessa låtar som med Ripper var grymt bra nu växer ännu en dimension. Framför allt den något känslosammare The Clouding blir till ett mästerverk då Barlow får använda sig av det fantastiska vemod som han har i sin röst. Gåshud är ordet.

I Walk Among You lovar mycker gott inför ett spännande skivsläpp. Men lite besviken är jag allt de inte klämde in min favorit från förra skivan A Charge
To Keep på vanliga singeln (bara på iTunes).

/KissJockeLäs även:
Iced Earth - Framing Armageddon
Iced Earth - Overture of the wicked


Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: