Nasum
"Doombringer"

Releaseår: 2008
Betyg: 9/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 0.8/10
Antal röster: 32Köp skivan nu hos:


Läst: 1700ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2008-06-02

Grindcorens främsta förkämpar i Sverige NASUM lade ner efter det att bandets sångare/gitarrist Mieszko Talarczyk omkom 2004 i Tsunamin. Att bandet trots detta faktum nu kommer ut med en postum liveplatta inspelad i Osaka 2004 skulle jag i 9 fall av 10 dömt ut som ett försök att mjölka de sista slantarna ur ett begravt band. Detta är nu undantaget, och vilket undantag sedan!

Från första till sista tonen på denna 25 minutersuppvisning i grindcore när den är som bäst, uppvisar NASUM en frenesinivå som jag tror det blir svårt för något band att uppnå i framtiden. Bandet med sagde Mieszko gastandes som en proletär furie från helvetet, en trumsetsblästrande Anders Jakobson, en Jon Lindqvist på bas och en Urban Skytt på andragitarr bjuder här på en kavalkad låtar som spänner från bandets tidiga material, Löpandebandsprincipen är till exempel med, fram till plattan ”Helvete”. När titelspåret drar igång vill jag bara hoppa upp och ner i vanmakt att jag inte gick och såg bandet live när det var aktivt. Som substitut får jag och alla andra som inte hann se bandet nöja oss med ”Doombringer” ett soniskt ljudbevis som naturligtvis inte kan mäta sig med en riktigt konsert – men kommer väldigt nära. Det enda som avhåller mig från att ge full pott är att skivan gärna hade fått vara längre.

/Martin BenschLäs även:
Intervju med Anders Jakobsson i Nasum


Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: