Circle II Circle
"Burden of Truth"

Releaser: 2006
Betyg: 8/10

Anvndarbetyg: 1.5/10
Antal rster: 31Kp skivan nu hos:


Lst: 1576ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2006-12-01

Zak Attack....
Burden of truth är Circle II Circle’s tredje studiosläpp och den här gången i någon form av koncept-platta. Historien kretsar tydligen kring samma ämne som Da-Vinci koden, dvs Jesus eventuella förhållande med Maria Magdalena samt det faktum att hon även skall ha fött hans barn. Dock skall tydligen albumets historia starta nånstans där Da-Vinci koden slutar, det är alltså på inget sätt en konceptplatta som bygger på Da-Vinci koden.

Att prata om detta band, frontat av den fantastiske sångaren Zak Stevens, utan att nämna Savatage är förstås en omöjlighet. Visserligen har man, för varje platta, mer och mer närmat sig ett eget sound. Men influenserna från sångarens tidigare band hörs fortfarande tydligt.
Vad jag kan se i mina papper så verkar detta vara första skivan där Jon Oliva (från Savatage och Jon Oliva’s Pain) inte medverkar.

För dig som lyssnat på Zak’s tidigare album med Savatage och Circle II Circle är det naturligtvis inga större överaskningar som väntar. Vi serveras i vanlig ordning en smakfull, välspelad anrättning. Det är tungt, melodiöst och även den där perfekt avvägda progressiviteten som få band klarar av utan att ta i för mycket.
Zak sjunger som alltid med stor känsla och inlevelse vilket lyfter albumet det där lilla extra.
Dom klassiska pianostyckena som varit ett arv från Savatage, har här med några få undantag utelämnats.

Efter ett par genomlyssningar tyckte jag skivan lät bra, men jag hade inte hittat några spår som stack ut. Alla låtar var sådär lagom bra men inte mer och allt flöt ihop utan att jag direkt kunde minnas nåt av spåren. Detta var lite samma invändning som jag hade mot bandets andra album Middle of Nowhere.
Efter ytterliggare ett par snurr i spelaren börjar det dock hända saker. Skivan börjar växa och guldkornen framträder allt tydligare.

Mina favoriter hittar man framförallt i de något ”lugnare” och långsammare spåren som ex. Heal You och Your Reality med sin vackra akustiska inledning. På klassiskt Sava/Circle manér varvas de lugna partierna med övergångar till något tyngre partier.
Titelspåret Burden of Truth med sin typiska Sava-avslutning och Sentenced, med sina oerhört läckra gitarrslingor, är andra favoriter.
Bästa spåret är dock avslutande Live as one som är så kusligt mycket ”Edge of Thorns”/”Handful of rain” att jag nästan måste kolla så att det inte är något bortglömt spår från den tiden.

/Fredrik Wassenius

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses sttande, innehller personangrepp, reklam eller p annat stt inte fljer vra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: