Do or die
"Pray for them"

Releaseår: 2008
Betyg: 7/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 0.4/10
Antal röster: 41Köp skivan nu hos:


Läst: 1165ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2008-05-05

Inte den allra finaste belgiska chokladen
En minut och 19 sekunder av enbart fiolspel utgör The Godmother, sista låten innan två nyinspelningar på DO OR DIEs femte album ”Pray For Them”. Det är också så bra som det blir under resans gång, med korta, flera under två minuter, intensiva låtar bland de tre till fem minuter normallånga verken.

Problemet för bandet från Belgien, är inte att de spelar dålig musik. Tvärtom är skivan välspelad och mycket trevlig metalcore att lyssna riktigt högt på, med körsång på sina ställen och breakdowns på andra. Dessutom gästas plattan av Jamey Jasta från HATEBREED och Roger Miret från AGNOSTIC FRONT. Men inte ens det hjälper, för med så många band som gör samma sak så måste man antingen stå ut mer ur mängden, eller göra det exemplariskt bra. Ett bra försök med fiolen, men det blir för lite av den varan. Fiol, sång och trummor hade varit ett fint koncept för någon låt. Hade de bara vågat spetsa till det lite hade betyget höjts därefter också. Men nu är det låtar som nyinspelningen av Bella Famiglia och tidigare nämnda The Godmother som höjer skivan till någonstans mellan medelbra och perfekt.

Så till framtida skivsläpp från DO OR DIE, som i och med ”Pray for them” försöker erövra kronan av europeisk hardcore, tycker jag att de borde våga mer. För just nu tycker jag inte att de ens är uppe på pallplats, men det är inte omöjligt att ta sig dit. I framtiden.


/Blanksteg

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: