Jenx
"Fuseless"

Releaseår: 2008
Betyg: 5/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 0.4/10
Antal röster: 13Köp skivan nu hos:


Läst: 2730ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2008-05-05

Den nya franska bekantskapen JENX släpp ”Fuseless” landar på undertecknads skrivbord utan att komma med större förhoppningar i släptåg. (Det är bevisligen svårt att ha förhoppningar om band man aldrig hört talas om)
Inledande Hole ser dock till att kursen stakas ut tämligen omgående. Resan består av industriell aggro och metalcore där slutmålet måste vara att nå så nära FEAR FACTORY man tänkas kan. Sångaren Xavier Bertrand gör sitt yttersta för att misstas för fabrikens Burton C. Bell, och för det mesta så är det väldigt nära.
En bit in i femte spåret Doesn´t hurt anymore börjar jag dock misstänka att det inte kommer att ske så mycket mer. Mallen är hårt typad och variationen lyser med sin frånvaro. Visst, det riffas det enligt konstens alla regler. Ja, de programmerade trummorna är helt korrekt utförda. Men var är låtarna? Dynamiken?
JENX är alltså inte på något sätt ett uselt band, men det brister trist nog i låtmaterialet. Så sanningen är, att om jag vill ha industri med feta riff som grund, så lägger jag hellre på PITCH SHIFTER , FEAR FACTORY eller något annat som håller mot tidens tand. Kanske kan JENXarna motbevisa mig nästa gång? Potential finnes trots all.

/Holma

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: