Human Fortress
"Eternal Empire"

Releaseår: 2008
Betyg: 4/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 0.2/10
Antal röster: 25Köp skivan nu hos:


Läst: 1495ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2008-05-05

Tyska HUMAN FORTRESS släpper nu sitt tredje album ”Eternal Empire”. Det är fem år sedan förra släppet och bandet har genomgått en del förändringar. Under inspelningen av ”Etrenal Empire” hoppade sångaren Jioti Parcharidis och trummslagaren Apostlos ”Laki” Zaios av bandet. Ersättare blev Carsten Frank (sång) och Arndt Krone (trummor). Det är inte bara sättningen som förändrats utan även musiken. Ni som känner till bandet sedan tidigare vet att bandet gillar att klä sig i tunikor och spela så kallad Epic Battle Metal (snarare traditionell power metal enligt mig). De har nu tagit ett steg ifrån det här och skaffat sig en lite tuffare approach. Musikaliskt lägger sig bandet nu i samma fack som exempelvis SOILWORK fast med folkmusiksinslag.

Personligen anser jag att ”Eternal Empire” är ett steg i fel riktning. Kanske låter lite fegt men jag gillar ”gamla” HUMAN FORTRESS bättre. Jag anser att bandet har tappat en stor del av sin originalitet och lägger sig nu i ett musikaliskt fack där de inte alls håller måttet. Nya skivan känns väldigt oslipad och det är egentligen bara Contrast och The Wizard som är nämnvärda låtar. Finns förvisso ett par godkända till så som Border Of Insanity eller Lions Den men det är inget som sticker ut. ”Eternal Empire” är en godkänd skiva, men det är med nöd och näppe.

/Footstomp

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: