Illdisposed
"The Prestige"

Releaseår: 2008
Betyg: 6/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 0.2/10
Antal röster: 56Köp skivan nu hos:


Läst: 2099ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2008-05-05

Att Danmark har seglat upp som ett land att räkna med när det gäller tyngre musik har vi sett prov på i exempelvis HATESPHERE och VOLBEAT.
ILLDISPOSED ligger stilmässigt närmre Hatesphere än Volbeat, och ”The Prestige” ger rikligt med prov på frenetiskt gnidande på strängarna, så väl som rejält med matande av smattrande baskaggar. Sångaren Bo Summer är dock grädden på moset – hans dödsrosslande stämma är riktigt rejält bra och påminner lite, men bara lite, och endast ibland om Marco Aros (ex-Haunted) röst.

Inledande Let Go funkar riktigt bra, men dessvärre håller inte skivan måttet helt och hållet. Det är i och för sig inget större fel på låtarna, de håller samtliga hög klass, var för sig. Problemet blir att många av låtarna går i mina öron för långsamma tempon, vilket sammantaget gör att skivan känns en aning trögflytande. Lite mera 2-taktsmatning hade inte skadat.

Däremot är produktionen helt fantastisk – köttig i fråga om gitarrljudet, och med en brutal tyngd i basen, i kombination med ett riktigt bra trumljud – här har bandet verkligen fått till det.

Sammantaget har ILLDISPOSED fått till en riktigt hyfsat death metal platta, men till nästa gång hoppas jag att bandet får till en bättre balans mellan de långsammare låtarna och de riktiga fartvidundren.

/Martin Bensch

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: