Ancara
"Beyond the dark"

Releaseår: 2008
Betyg: 6/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 0.9/10
Antal röster: 27Köp skivan nu hos:


Läst: 1558ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2008-04-08

Vårat grannland Finland har inte legat på slö sidan när det gäller att exportera hårdrock de senaste åren, att nämna några namn känns överflödigt. Ancara är ett av de band som fortfarande väntar på det internationella genombrottet. Musiken kan jämföras med nationsbröderna Brother Firetribe eller Leverage, det vill säga melodiös hårdrock med betoning på hårdrock.

”Beyond the Dark” är ett kort och koncist album på 8 starka spår. Trotts att låtmaterialet är bortom all kritik så finner jag ändå skivan ganska så platt. Det är ont om överraskningar och inga direkta toppar. Bästa låten enligt mig är ”Cranium Tension” som besitter textraden ”I know you know that I know you do know that I know all the stupid things you do”, kristallklart va? I övrigt är det en bra blandning mellan mer hårda låtar som ”Deny” och fagra bitar som ”Snowflower”, som till och med flaggar för gåshud.

Sammanfattningsvis är Ancara ”Beyond the Dark” ett måste att kolla upp för alla er som gillar tidigare nämnda Brother Firetribe eller Leverage. Det känns fortfarande lite oslipat men jag hoppas att Ancara har möjligheten att förse oss med fler skivor i framtiden.

/Footstomp

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: