M.O.B
"The Greatest enemy"

Releaseår: 2008
Betyg: 6/10

Officiell hemsida»
Användarbetyg: 1.5/10
Antal röster: 37
Läst: 1658ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2008-04-08

M.O.B är ett band som enligt mig har en något svajig bakrund, även fast de bitvis levererat riktigt bra hårdrock. ā€¯The Greatest Enemyā€¯ är deras femte album och det var fem år sedan förra släppet så det ska bli intressant att se vad de bringar till bordet.

Öppningsspåret är ā€¯Back on Trackā€¯ och min första tanke var att nu jäklar kommer de visa vad de går för. Tyvärr så blev jag lite besviken. Det är en bra låt och riktigt tungt sound, men den fick mig ju inte att trilla av stolen direkt, som tur är blir det bättre. Redan nästa låt ā€¯In My Dreamsā€¯ visar vad bandet går för. Mycket snyggt metal riff på versen och en mer finstämd refräng vilket är precis vad M.O.B är för mig, melodisk metal. Albumets ess i skjortärmen är Ola Salo (The Ark) och Janne Stark (Overdrive) som gästar på titelspåret som förövrigt är en av de bättre låtarna. Några andra nämnvärda låtar från skivan är ā€¯When Death Givesā€¯, ā€¯Stone Coldā€¯ och ā€¯Eye of the Beholderā€¯. Något som jag älskar med M.O.B är att dom verkar ha samma förkärlek till tuffa, hårda mellanpartier som jag har.

Svenskarna i M.O.B levererar hårdrock/metal i en blandning av 1988 och 2008 med tydliga influenser av bland annat Saxon och Judas Priest. Jag vågar nog säga att ā€¯The Greatest Enemyā€¯ är deras bästa album fram till dagens datum men det är fortfarande långt till världsklass.

/Footstomp

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: