Metallium
"Incubus - Chapter seven"

Releaseår: 2008
Betyg: 5/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 0.2/10
Antal röster: 21Köp skivan nu hos:


Läst: 1554ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2008-03-05

Det tyska bandet Metalium har, trots dryga decenniet på nacken samt såsom nya skivans titel avslöjar 7 stycken studioalbum på sin meritlista, för mig varit ett band som endast varit bekant till namnet, ja tills nu då jag lite nyfiket tog på mig uppdraget att recensera dem.

I bandets biografi står att läsa att deras skivor baseras på ett koncept som handlar om den hjältemodige krigaren Metalian och hans resa genom en fascinerande värld full av faror och utmaningar. Från och med det 4:e albumet skapas även hans kvinnliga motsvarighet Metaliana och dessa 2 hjältars öde vävs samman.

På det nya albumet Incubus behandlas ämnen som t ex kontroverser mellan kyrkan och det onda. Efter att ha hört på Metaliums nya alster kan det konstateras att tyskarna även i fortsättningen kommer att finnas i periferin av min intressesfär. Bandets sound påminner i många stunder mig om band såsom Brainstorm och Symphorce, och precis som dessa band är Metalium kompetent men ganska enformigt.

Det finns en avsaknad av bra låtar och oftast trallas det på i en ganska seg midtempometal med refränger som med något undantag helt omöjligt fastnar. De enda gångerna det faktiskt tänder till är på spåren Incubus, Meet Your Maker samt avlutande Hellfire. Titelspåret är en episk historia med lite berättarröst som sång, låten get närmast en Savatage-känsla och innehåller faktiskt fraser ur en äkta exorcism. Meet Your Maker avviker lite från mängden på plattan då den framför allt innehåller en mer aggressiv sång än övriga låtar och det passar gruppen bättre.

Avslutade Hellfire är skivans bästa låt och det är en rövsparkande dänga i klassisk hårdrockskostym och faktiskt sitter refrängen på detta spår. Mer sånt av Metalium och de hade kommit undan med ett betyg bättre än knappt godkänt.

/KissJocke

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: