Dark Age
"Minus Exitus"

Releaseår: 2008
Betyg: 4/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 0.4/10
Antal röster: 28Köp skivan nu hos:


Läst: 1260ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2008-03-05

DARK AGE är ett tyskt band hemmahörande i Hamburg som, enligt de själva, spelar en modern och melodisk metal. Skivan Minus Exitus är bandets femte studioalbum sedan debuten 1999 och de har även hunnit med att släppa en DVD.
Skivan börjar med en tung, snyggt placerad utandning från sångaren Eike Freese, varpå första spåret sparkas igång med taktfasta trummor och en rytande sångröst. Låten bär samma namn som skivan: ”Minus Exitus”. En bild målas upp av ett seriöst gäng med talang för det vackra i det tunga, en bild som tyvärr grusas ju längre in på skivan jag kommer. Djupast dyker gänget i låten ”The Dying Art of Recreation” där den tilltänkta ondskan känns plastig och oengagerad, inte helt olikt de finska schlagerclownerna LORDI. Denna känsla sitter kvar och smittar även ner andra låtar lite här och där.
Men visst har Minus Exitus precis som de flesta välproducerade album sina glansnummer, för välgjord är plattan definitivt. Låten ”Outside the inside” till exempel har egenskaper som med lätthet gör att den skulle kunna placeras på vilken någorlunda metalmedvetna lista som helst. Akustiskt mangel och snabba trummor varvas med popluktande sång i refrängen. Även ”balladen” ”No Way Home” besitter dessa kvalitéer.
Recensionen av Minus Exitus avslutas dock på samma sätt som skivan börjar, med en utandning på gränsen till suck.

/Olle K

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: