Deranged
"The redlight murder case"

Releaseår: 2008
Betyg: 6/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 0.2/10
Antal röster: 40Köp skivan nu hos:


Läst: 1532ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2008-03-05

Att kalla Deranged för trotjänare inom dödsmetall är ingen överdrift. Sedan tidigt 1990-tal har svenskarna manglat döds. Därmed inte sagt att detta är den typ av metall gemene man tänker på då man nämner ”svensk” och ”deathmetal” i samma mening. Den melodiska Göteborgs-dödsen känns ganska jävla avlägsen. Här är det nio spår brutal döds i samma skola som Cannibal Corpse och Dying Fetus, trummorna grindar på som om det inte fanns någon morgondag bakom den smått furiösa growlen, och riffen är elaka och effektiva.
Klart är dock att Deranged kommer aldrig att plocka hem priser i originalitet, men likväl är dom goda dödshantverkare. Lite mer variation och vilja att ta ut svängarna tror jag bandet skulle tjäna på. Är man dock ”bara” ute efter habil dödsmetal i den hårdare delen av spektrat så skall man absolut kolla in Derangeds ”The redlight murder case”.

Bäst: Formula for a murder och The killer wore black glove

/Holma

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: