Crazy Lixx
"Loud Minority"

Releaseår: 2007
Betyg: 5/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 0.1/10
Antal röster: 36Köp skivan nu hos:


Läst: 1484ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2008-02-05

Klysch ’N Roll
Tillsammans med band som Loud ’N Nasty och CrashDïet kan Crazy Lixx sägas vara det senaste tillskottet på den alltmer lysande svenska sleazehimlen. Bandet bildades i Malmö 2002 och Loud Minority är kvartettens fullängdsdebut. Denna har dock föregåtts av 2 st demos: Crazy Lixx (2003) samt Do or Die (2004) samt ett antal singlar.

Genombrottet kom just med en singel: Heroes Are Forever (2006) och låten hamnade sedermera på debuten Loud Minority. Som vanligt när det gäller sleazegenren så är det lättillgänglig hård (nåja) Rock ’N Roll med många klyschor som det bjuds på. Var och vartannat riff har redan spelats av någon av Crazy Lixx-grabbarnas förebilder under genrens storhetstid på 80-talet.

Loud Minority duger dock alldeles utmärkt som partymusik och det är omöjligt att helt värja sig från den entusiasm som utspelas och de charmiga låtarna som håller rätt bra kvalité. Starkast på sleazehimlen lyser denna gång låten och den tidigare genombrottssingeln Heroes Are Forever som är en högoktanig rockstänkare. Och minsann om man inte känner igen nåt litet riff från Paul Stanley i låten också. Andra låtar som inte gör bort sig i sällskapet är de inledande Hell Or High Water och Dr Hollywood samt Love On The Run.

Den senare hälften av plattan tappar dock i kvalité med undantag för Boneyard och därför blir slutbetyget endast godkänt. Lite mer egen identitet och färre utfyllnads-låtar önskas till nästa släpp om Crazy Lixx vill lysa starkast på den svenska Sleaze-himlen.

/KissJocke

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: