Primordial
"To the nameless dead"

Releaseår: 2007
Betyg: 7/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 1.3/10
Antal röster: 45Köp skivan nu hos:


Läst: 2339ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2008-02-05

För många är Irland dessa tre ting – Guinness, blended whiskey och pubgemyt med det allestädes närvarande irländska folkmusikbandet som käckt stämmer upp ”There’s whiskey in the jar” ytterligare en gång. Detta är inte Primordials Irland. Tillvaron som tränger fram genom torvdimman är dystrare, hårdare och mörkare än den gängse bilden. Redan i inledande ”Empire falls” sätts tonen

A cold wind is blowing
Through the graves it is blowing
And it bares a poisoned tongue
And the foul breath of deceit

Primordial har nämnt nationen som samlande begrepp för To the nameless dead, en hänsyftning till alla de nu döda som tidigare har utgjort nationen, de män och kvinnor som har slitit sina kroppar till döds. Det är ingen ombonad tillvaro som beskrivs i texterna – texter så nattsvarta att de i det närmaste uppvisar en sådan total brist på ljuspunkter att det nästan blir påfrestande. Det är mörkt och dystert, men ändå så oerhört vackert som sedan länge svunnet lidande kan beskrivas i dagens textövningar. De malande gitarrerna bildar en sonisk mollfilt som sluter tätt kring mörkret i texterna. För i slutändan är det texterna som sitter kvar som det bestående på To the nameless dead, musiken håller visserligen även den hög klass, men den har en tendens att bli en smula enformig. Därför blir det ingen fullpoängare, men väl ett betyg som stavas 7/10.


/Martin BenschLäs även:
Recension av PRIMORDIALs "Redemption At The Puritan's Hand" (2011)


Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: