Dillinger Escape Plan
"Ire Works"

Releaseår: 2007
Betyg: 8/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 1.3/10
Antal röster: 46Köp skivan nu hos:


Läst: 2836ggr | Kommentarer: 2 | Inlagd: 2008-02-05

Dillinger Escape Plan har för mig alltid varit Faith no Mores obändiga lillebror. Den ursinniga urladdningen på Ire Works är fylld med så mycket öronrens att hela plattan blir en ny version av FnM:s ”Ugly in the morning” plus en hel massa psykbryt i udda takter. Få band har gått igenom så mycket skit som DEP har gjort under sin karriär, men bandet har lyckats kanalisera ner sin frustration och vrede över tingens tillstånd i sina plattor. Ire Works är inget undantag från den regeln. Bitvis är det så kaotiskt som det brukar vara på en DEP platta – för om det finns något band som kan sägas stå för en sonisk tarmsköljning är det DEP. Men bandet har även tagit med några lugnare, till och med svängiga låtar på senaste släppet. Ibland sitter jag och tänker – är detta verkligen Dillinger Escape Plan? Bra är det i vilket fall.

Om man gillar en mer sansad kopp te är Dillinger Escape Plans Ire Works inget man ska investera i - men om man gillar rent rens med finess och ackuratess då lär plattan passa som hand i handske.

/Martin BenschLäs även:
DILLINGER ESCAPE PLAN - "Option Paralysis"


Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Namn: Svenöjer | Datum: 2008-05-16 16:14:22

sjukt bra platta! grym recension också :)
Namn: Martin Bensch | Datum: 2008-06-25 16:02:04

Tack för det :)
Annonser: