Atargatis
"Nova"

Releaseår: 2007
Betyg: 5/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 0.1/10
Antal röster: 45Köp skivan nu hos:


Läst: 1692ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2008-01-08

Den för mig nya bekantskapen Atargatis är här med sitt andra släpp; Nova.

Ganska snart gör dessa tyskar klart för mig att dom är här för att frälsa världen med sin symfoniska goth, där sopranen Stephanie Luzie (Även i Darkwell) delar vokalistrollen med den manliga duon Matthias Heicher (Crematory) och Thomas Helm (Empyrium). Formeln känns igen, men tillagad på rätt sätt anser jag att denna patenterade lösning kan smaka mumma.

Den inledande ”Ebon queen” är en energisk dänga med duktigt dubbeltramp och fina riff. Den energin försvinner dock rätt snart och snart förvandlas ”Nova” till en jämntjock gröt av sisådär-goth. Inte helt dåligt, men heller inget som på något sätt sticker ut. Sångerskan Stephanie brukar vara flitigt omnämnd i positiva ordalag, men även hennes sånginsats tycker jag är ganska anonym med tanke på den talang hon sägs inneha.
Det sämsta med skivan är dock produktionen. Känslan av det rör sig om en soloartist med nedtonat kompband smyger sig på allt eftersom gurorna hamnar i dimmig bakgrund samtidigt som det blir allt tydligare hur sången har lyfts fram i produktionen. IG som det heter i nuvarande betygssystem. Med en bra (läs hårdare) mix hade betyget blivit snäppet högre.

Värt att nämna är att man valt att göra en cover på Army of lovers ”Crucified” på ”Nova”.

/Holma

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: