Nifelheim
"Envoy of Lucifer"

Releaseår: 2007
Betyg: 8/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 2.4/10
Antal röster: 36Köp skivan nu hos:


Läst: 2081ggr | Kommentarer: 1 | Inlagd: 2008-01-08

Sedan 1990 har världens ondaste dalmasar plöjt sin oldschool blackmetal, och sedan dag ett har dom odlat myten om sig själva. Exempelvis sägs det att tidigare medlemmar fått en spikbeklädd fot i röven rakt ut ur bandet på grund av ”Having a girlfriend”, medan en annan fick samma fot för ”a dispute about a Iron Maiden-album”. Bröderna Hårdrock förnekar sig icke.

Gott så.. Nu är dom tillbaks med ”Envoy of lucifer”, det första livstecknet i fullängdsformat sedan ”Servants of darkness” kom för inte mindre än sju år sedan. Var Tyrant och Hellbutcher och co har befunnit sig sedan dess vet jag inte, men det är garanterat på ett ställe där det fortfarande inte har kommit koolare och elakare musik än Mayhem, Bathory och Venom.

Fortfarande rör det sig om den gamla skolans svartmetall, men nu med lite nya vapendragare till tvillingarna. Nu återfinns Peter Stjärnvind (här under aliaset ”Insulter of Jesus Christ”) samt Necrophobic-duon Sebastian Ramstedt (”Vengeance from beyond”) samt Johan Borgebäck (”Apocalyptic desolator”) i bandet.
Nifekheim låter fortfarande som en hel del av ovan nämnda band och måhända även en del Treblinka. Till det så vette jädervulen om inte brödernas Maiden-fanatism smygit sig in en smula på nya alstret (Är det bara jag som hör såväl ”Powerslave” som ”Flash of the blade” i ”Evil is eternal”?).

Det blir ju nästan lite fånigt att recensera en ny Nifelheim-platta för inget har ju hänt sedan sist. All annan metal är fortfarande skit, grabbarna vägrar hårdnackat uppdatera vare sig stil eller sound. Men å andra sidan, varför i helvete ska dom göra det?

/Holma

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Namn: Haha | Datum: 2008-01-31 14:16:46

Dalmasar??? Full koll där....
Annonser: