Enemy of the sun
"Shadows"

Releaseår: 2007
Betyg: 6/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 0.8/10
Antal röster: 27Köp skivan nu hos:


Läst: 1793ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2008-01-08

Experimentell thrash med för lite variation
I dagens samhälle med Internet och allt vad det innebär med tillgänglighet och utbytbarhet av musik är behovet allt större för artisterna och banden att ha något eget. Att stå ut ifrån mängden för att inte bli bortglömda i den alltjämt växande musikindustrin är nog viktigare nu än någonsin.

Waldemar Sorychta, gitarrist och producent, spelade tidigare i Eyes of Eden och Grip Inc, men utgör tillsammans med Jules Näveri från Finland på sång, Alla Fedynitch på bas, och Daniel Zeman på trummor, Enemy of the Sun. Fedynitch har också hon spelat i Eyes of Eden och även spelat live med Pain. Sången pendlar från allt till ren sång till både ljus skriksång och mörka avgrundsvrål, men för det mesta ligger den någonstans mellan ren sång och growl. Variationen gör det ändå tillräckligt spännande att lyssna vidare trots att jag inte blir riktigt förtjust i Jules stämma.

Resterande musiker gör vad som behövs för att mangla på i detta experimentella thrashprojekt. Lite östländsktliknande gitarrspel varieras med tunga riff vilket medför att gunget och headbangsinspiration infinner sig lite då och då. Experimentlustan för akten påminner en hel del om System of a Down, och i låtar som Carousel är det svårt att inte dra några paralleller. Det är även i dessa stunder som jag tycker att bandet gör bäst ifrån sig och låter som bäst. Ett annat band som Enemy of the Sun påminner lite om är svenska M.A.N, men det blir inte riktigt lika bra som deras debut, som jag ändå inte tyckte var något extraordinärt.

Det som möter en på första spåret Emptiness, en refräng som sätter sig ganska snabbt och med trevlig thrash däremellan, fortsätter sedan så gott som skivan igenom, med en del avbrott för något lite annorlunda som den intressanta inledningen i Brain sucking machine. Men i stort tycker jag att det varierar för lite trots ett väldigt gott försök.

Står då Enemy of the Sun ut från mängden? Jo, det tycker jag helt klart, det är stundtals riktigt spännande och bra musik, men det behövs mer än så. Gillar man lite experimentell musik, är förtjust i thrash samt att man tycker att det behövs fler band som System of a Down så är Shadows med Enemy of the Sun helt rätt.

/Blanksteg

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: