Gamma Ray
"Land of the free pt.II"

Releaseår: 2007
Betyg: 6/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 1.3/10
Antal röster: 58Köp skivan nu hos:


Läst: 2073ggr | Kommentarer: 2 | Inlagd: 2007-12-03

1995 släppte de tyska power metal-gudarna GAMMA RAY albumet ”Land of the Free” som kom att bli en stor framgång och en milsten för bandet. Tolv år senare släpper man ”Land of the Free II” men bandet hävdar att albumen inte är sammanhängande. De vill definitivt inte att folk ska tro att det är en trend som bandet valt att hänga på med tanke på ”Operation Mindcrime II” eller för den delen ”Keeper of the seven keys III”. Idén till albumet växte fram när man frågade sig: varför inte skriva en Part II? Detta då folk ändå verkade jämföra allt släppt material med ”Land of the Free”.

”Into the Storm” inleder albumet likt en orkanvind blåser omkull allt i sin väg. Om man inte har lyssnat på något från GAMMA RAY tidigare kan detta album vara lämpligt eftersom det framhäver bandets breda omfång. Efter ett par lyssningar sätter sig låtarna och för varje ny vända växer albumet. Detta för att det finns så pass många element att upptäcka i varje låt. Melodier, slingor och riff inbakade till perfekt arrangerade lager, visar att GAMMA RAY inte bara är duktiga musiker, utan dessutom mångfacetterade.

Detta album är kort och gott ett starkt album - varken mer eller mindre. Albumet går upp och ner och är inte bandets bästa alster. I det stora hela är detta dock godkänt. Till sist vill jag även påstå att detta album inte spretar lika mycket som HELLOWEENs ”Gambling with the Devil”, vilket är klart positivt.

/Björn ThornellLäs även:
Gamma Ray - Hell Yeah (Live)


Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Namn: Wasse | Datum: 2007-12-05 11:01:58

Får nog hela med, ett bra album, varken mer eller mindre. Ganska jämnt material med få låtar som sticker ut, om man bortser från några spår so ex. From the ashes, Opportunity och Insurrection smo jag tycker är riktigt bra.
Skulle nog ge det 6 i betyg själv.
Namn: Snacke | Datum: 2007-12-15 19:03:37

Insurrection e riktigt bra!
Annonser: