Human Zoo
"Over the horizon"

Releaseår: 2007
Betyg: 7/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 1.5/10
Antal röster: 27Köp skivan nu hos:


Läst: 1865ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2007-11-01

När debuten ”Precious Time” släpptes förra året blev Human Zoo snabbt väldigt uppmärksammade och det talades om dessa tyskar med stor sannolikhet kommer vara morgondagens stora namn inom den melodiösa hårdrocken. Nu ett år senare så är uppföljaren ”Over The Horizon” här.

Albumet besitter mycket starkt låtmaterial fyllt med snygga partier och medryckande refränger. Sångprestationen från Thomas Seeburger är tyvärr inte den bästa men det vägs upp av den lysande produktionen som vi har Dennis Ward (Pink Cream 69) att tacka för. Jag tycker att albumet i sin helhet är lite svårt att greppa. Plattan börjar med låtar som ”Cryin´â€ och ”Over The Horizon” vilka känns spännande och nyskapande. Men den öppningen går snart över mot låtar som endast nyttjar de klassiska elementen. Inte för att det låter dåligt, tvärt om. Det inslag som gör att Human Zoo sticker ut lite i sin genre är att dom har en saxofonist i bandet som sätter en liten extra twist på låtarna utan att ta för mycket platts.

Vi kan i slutändan säga att Human Zoo åter igen bjudit på ett toppen album men jag känner mig inte helt övertygad. Dessa killar måste ge mer för att kunna ta sig till toppen. Potentialen finns, nu saknas bara slutprodukten.

/Footstomp

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: