High on fire
"Death is this communion"

Releaseår: 2007
Betyg: 7/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 0.2/10
Antal röster: 35Köp skivan nu hos:


Läst: 1988ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2007-11-01

Döm aldrig en platta efter bara en genomlyssning. Hade jag gjort det med High on Fires Death is this communion hade det blivit ett väldigt lågt betyg. Bandet påminner väldigt mycket om det mäktiga Mastodon om man tar bort det frenetiska fillandet som Mastodons trummis Brann Dailor håller på med. High on fire handlar mer om en domedagstung obeveklig metallkoloss som hotar att döda allt i sin väg. För tungt är det. Och skitigt. Och, ja Death is this communion är mer än bara en väldigt grym skivtitel – den är i vissa stycken så förödande matig att det krävs att man måste lyssna på skivan många gånger för att gilla den. Det hjälper även att köra musiken på en hotande hög volym.

High on fires musik är vanligtvis inte min kopp te och jag kan inte heller sluta mig till den skara som har höjt maskinens senaste verk i det närmaste till himlens översta höjder – låtar som ”Fury whip” och ”Waste of Tiamat” ger mig precis vad jag behöver i fråga om svängig tyngd och den sidan av High on Fires musik gillar jag verkligen. Däremot faller ”Khanrad’s Wall” mig inte på läppen. För mig hade skivan förtjänat högsta betyg om bandet hade kört samma kompromisslösa tyngd rakt igenom plattan – men den förödande uppvisning som High on Fire demonstrerar på skivan tvingar mig ändå att ge Death is this communion betyget 7/10.

/Martin Bensch

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: