Dimension Zero
"He who shall not bleed"

Releaseår: 2007
Betyg: 6/10

Användarbetyg: 0.9/10
Antal röster: 40
Läst: 1352ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2007-10-02

När debuten Silent Night Fever landade i skivdiskarna 2002 var jag en i raden av hårdrockare som fick hjärnan bortblåst av bandets extrema aggrometal. Däremot var jag inte lika imponerad av uppföljaren. Kanske är det jag som blivit smått trångsynt men det måste erkännas att fallet är sig likt med He Who Shall Not Bleed.

Även om Dimension Zeros musik bygger mer på influenser från thrash och grindcore än melodisk dödsmetall, kan dessa drag påträffas på bandets album. Däremot i mindre utsträckning än tidigare, vilket förefaller synnerligen trist för undertecknad. Däremot spänner jag hörseln till max när sångaren Jocke Göthberg (ex-Marduk) befinner sig i det lägre sångregistret. Jag önskar att han kunde hålla sig där nere i mörkret hela albumet ut.

Nu är inte bandets nya släpp någon dålig musikalisk skildring. Trivialt uttryckt är He Who Shall Not Bleed ”bra”. Unto Others och Hell Is Within är två spår som för tankarna till debuten. Samtidigt experimenteras det med diverse samplingar och tal på öppningsspåret samt I Can Hear The Dark.

Mitt problem med Dimension Zero är däremot att jag lätt tröttnar. Det är en massiv vägg av oljud och monotoni som bara funkar i små doser. När jag väl lyssnar, gillar jag det för stunden. Mer spår i stil med Going Deep! Betyget kan måhända ge ett schizofrent intryck.

/Tomasz Swiesciak

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: