Raintime
"Flies and lies"

Releaseår: 2007
Betyg: 10/10

Användarbetyg: 1.7/10
Antal röster: 35Köp skivan nu hos:


Läst: 3193ggr | Kommentarer: 1 | Inlagd: 2007-10-02

Blivande klassiker måntro?
Jag verkar återigen ha lyckats hittat in i den italienska metal-atmosfären och även denna gång är det för mig ett nytt band som jag lyssnat in mig på. Gruppen heter Raintime och de spelar en slags modern melodisk deathmetal. Enligt min efterforskning så startades bandet 1999 och först 2005 släpptes debuten som tydligen var väldigt inspirerad av Dream Theaters musik. Nya albumet Flies & Lies är deras andra fullängdare där man måhända ändrat sin stil något. Från att tidigare lirat i den mera progressiva skolan har man nu gått över till en mer varierad stil. Efter en första genomlyssning skrek det ”In Flames-klon” i mitt inre, men efter ett par lyssningar till fann jag en egen stil som naturligtvis stundtals låter mycket likt våra hjältar från Göteborg, men som är betydligt mer varierad. Raintime är inte bara ett melodiskt deathmetalband utan här varvas power, prog och t.o.m. tunga ballader i en skön kompott.
Sången varieras även den mellan growl och vanlig på ett mycket bra sätt.

Raintime är för mig en mycket glädjande överraskning och jag har svårt att hitta något att klaga på överhuvudtaget på Flies & Lies. Det är mycket välproducerat med mycket starka låtar rakt igenom hela plattan. T.o.m. det något udda valet av coverlåt med M.Jacksons Beat It är en höjdare.
Jag är en In Flames fantast och håller dem högst inom denna genré men får nu erkänna att denna lätt klår senaste IF-plattan, kanske även flertalet andra IF-plattor. Detta känns som en blivande klassiker inom modern melo-death metal och innebär förstås ett givet köp för undertecknad.

Mina favoriter

Flies & lies
Inledande låten som fulltständigt skriker In Flames både vad gäller tyngd och högt tempo… ända tills sången och refrängen kommer in. Growl varvas med vanlig sång och refrängen låter som en powermetalrefräng. Lysande öppningslåt!

Rolling Chances
Grymt varierad låt med stundtals högt tempo, skön refräng och makalöst sköna melodier. Påminner lite om Children Of Bodom, med den skillnaden att Raintime har bra sång. Plattans bästa låt!

Finally Me
Låter nästan som en tung powermetal ballad och den visar hur bra Raintime kan variera sin musik.

Tears Of Sorrow:
Återigen en bra varierad låt som har snabbt tempo, sköna melodiska partier och grym refräng.

/Leo

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Namn: Imon | Datum: 2009-11-26 10:19:01

Fuck yeah Raintime.
Annonser: