As I lay dying
"An ocean between us"

Releaseår: 2007
Betyg: 8/10

Användarbetyg: 1.9/10
Antal röster: 24Köp skivan nu hos:


Läst: 1753ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2007-10-02

Efterlängtad uppföljare
Det är över två år sedan det sist hördes något nytt från As I Lay Dying. En hel del har förändrats för killarna från Kalifornien med ny basist och därmed också andresångare, och förändringen är tydlig på An Ocean Between Us.

På 2005 års Shadows Are Security lät många av låtarna lite för likt varandra för att de skulle bli ihågkomna, än mindre inetsade i ens musikminne. Med Josh Gilbert på bas och den som sjunger den rena stämman i de låtar som har det, vilket är de flesta, har deras sound fått mer melodi och låtarna sätter sig på ett annat sätt än många tidigare låtar gjorde. Samtidigt är just några riktigt tunga och adrenalinpumpande låtar med endast avgrundsvrål från Tim Lambesis det som fattas för att väga upp de sköna melodierna som i titelspåret t.ex. Halvvägs in i Within Destruction får man några sekunders riktig ilska, men värre än så blir det aldrig.

Hela albumet påminner lite om de senaste skivorna från Killswitch Engage, och det är kanske inte så underligt när det är Adam Dutkiewicz, gitarrist i det bandet, som producerat åt As I Lay Dying denna gången. Resultatet blev bandets jämnaste och mest kompletta skiva så här långt och kommer gillas av många musikälskare, älskas av fans av genren och avgudas av tjejer och killar som prisar As I Lay Dying.

/Blanksteg

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: