Hate
"Crvsade:Zero"

Releaseår: 2015
Betyg: 6/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 0.4/10
Antal röster: 42
Läst: 511ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2015-02-15

Hate - Crvsade:Zero
Ni vet den där känslan man kan få emellanåt när man lyssnar på något som man rimligtvis borde uppskatta då bandet gör allting rätt, men man tycker att man har hört det någonannanstans?

Så känner jag när jag lyssnar på polska HATE och deras senaste verk ”Crvsade:Zero” och jag bara sitter och tänker på BEHEMOTH.

Till HATEs försvar kan jag ju säga att det är svårt att inte hamna i BEHEMOTHs skugga, men lite mer än så här förväntar jag mig av ett band som åtminstone rent spelskicklighetsmässigt lirar i samma division som flertalet prima akter från Polen.

Vi tar det från början. HATE inleder med ett dubbelfel i det att de har inte ett utan två intron vilket är ett garanterat sätt att få mig avogt inställd redan från början. Det spelar liksom ingen roll hur bra bandet än spelar - intron är en styggelse.

Efterföljande Death Liberator och Leviathan är betydligt bättre i sin rena majestätiska tyngd, även om lyriken i den senare låten är alltför repetitiv för att jag ska dela ut full pott. Överlag lägger HATE vikten primärt på att lira tungt och majestätiskt vilket i detta fall blir lite av en fälla då skivan efter ett tag får mig att tycka att den är för lång, trots en icke alls överdriven speltid på 55 minuter.

I vanliga fall hade jag plockat fram de högre betygen nästan direkt, då Polen verkligen är ett land som har skämt bort världen med högkvalitativ death metal, men känslan av att jag har hört detta innan blir för stark och det blir lite av en mellanmjölksartad upplevelse att lyssna på ”Crvsade:Zero”, och det är synd då jag känner att HATE är kapabla till så mycket större bedrifter än så här.

/Martin Bensch

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: