If These Trees Could Talk
"Above The Earth, Below The Sky"

Releaseår: 2015
Betyg: 8/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 0.2/10
Antal röster: 41
Läst: 656ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2015-02-01

If These Trees Could Talk ā€“ Above The Earth, Below The Sky
Ohiosönerna i IF THESE TREES COULD TALK satte sitt bläck på ett kontrakt med Metal Blade för ett tag sedan ā€“ därav att en skiva som ā€¯Above The Earth, Below The Skyā€¯ åter ges aktualitet, trots att den ursprungligen gavs ut 2009.

Jag recenserade bandets ā€¯Red Forestā€¯ 2012 och skrev uppskattande om den skivan. Därför blir det nu en recension även av debutplattan.

Instrumentell post-rock är facket för bandet. Jag tycker fortfarande att det är oerhört skönt att emellanåt lyssna på instrumentell musik ā€“ så även denna gång. Bandet är mästare på att skriva kontemplativ och luftig musik som helst håller sig i mellantempoträsket. Det funkar oerhört bra om ni frågar mig i låtar som fint gungande Whatā€™s In The Ground Belongs To You, tungt sorgsna The Sun Is In The North och magiskt vackra Thirty-Six Silos som har en oerhört vacker inledning. Emellanåt kan jag längta efter lite högre tempo, men det är nog endast på grund av min rastlösa natur. Man gör nämligen klokt i att ha tålamod med IF THESE TREES COULD TALKs musik, och helst ser till att inget annat distraherar vid lyssningen. Då lyfter nämligen materialet till fantastiska höjder.

Jag uppskattade ā€¯Red Forestā€¯. Faktum är att jag tycker att ā€¯Above The Earth, Below The Skyā€¯ är än bättre och nog kommer att vara preferensen ett tag framöver vad gäller bandets diskografi.

/Martin Bensch

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: