Maahlas
"Nightmare Years"

Releaseår: 2014
Betyg: 8/10

Officiell hemsida»
Användarbetyg: 0.5/10
Antal röster: 34
Läst: 1404ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2014-12-01

Maahlas - Nightmare Years
Norska MAAHLAS må musikaliskt leverera progressiv dödsthrash, men egentligen är det den självutgivna debuten "Nightmare Years" inget annat än en sonisk motsvarighet till naturens urkrafter som vanligtvis bara syns när Moder Jord är förbannad. Stormar, jordskred, översvämningar.

Från start till mål levererar duon Levent Ultanur (sång) samt Cüneyt Çağlayan (alla stränginstrument) ett knippe käftsmällar som imponerar. Det är fullt ös när så behövs, kontraster i form av progressiva och snygga passager när det är nödvändigt och ett låtmaterial som är väldigt starkt. Dessutom håller sånginsatsen en väldig spännvidd, Levent har stundtals ett sätt att sjunga, skrika och gapa som låter så löjligt likt Thebon, tidigare i KEEP OF KALESSIN och numera i HELLISH OUTCAST att jag mer än en gång under inlyssningen funderat på vem som egentligen döljer bakom artistnamnet.

Att plocka ut favoriter på plattan är ingen enkel sak. Inte alls.

Inledande smockan Sun Of The Summerian? Snygga varierande An Ancestra Memory? Någon av de tre urstarka Nightmare Years, The Great Divide eller The Birth Of Sentience som där de ligger i rad gör att skivan lyfter sig ännu ett snäpp? Eller episka spår som At The Edge Of Life alternativt Of Hypocrisy, Hate And Fall?

Du kan faktiskt välja vilket som, och det brukar ju vara ett tecken på en stark platta - det faktumet att du spontant kan plocka nästa alla låtar som din favorit för tillfället.

Ska vi gissa så släpps den här skivan på nytt snart, men då med ett stort bolag bakom sig.

Kvaliten och klassen finns nämligen där, och gillar du norsk dödsthrash med bra melodier (hey, vem gör inte det?) så ska du genast leta upp MAAHLAS "Nightmare Years" och ge den ett par varv. Du kommer inte att ångra dig!

/Robert Gustafsson

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: