Astral Doors
"Notes From The Shadows"

Releaseår: 2014
Betyg: 7/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 0.2/10
Antal röster: 40
Läst: 883ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2014-10-01

Astral Doors - Notes From The Shadows
En ny skiva från Borlänges stolthet ASTRAL DOORS innebär lika delar glädje och bävan för en hugad hobbyrecensent som undertecknad, och anledningen till dessa blandade känslor är samma sak: bandet är löjligt stabilt och pålitligt. Det innebär att man vet att man kommer få en redig dos klassisk hårdrock, vars rötter är fast rotade i hur det lät på 80-talet när band som DIO, ACCEPT och IRON MAIDEN härjade som bäst - och att lägstanivån som vanligt är hög. För egen del drar ett ASTRAL DOORS-släpp alltid upp mungiporna när musiken börjar flöda, en reaktion som får nästan motsatt effekt när det väl är dags att sätta sig vid tangentbordet för att skaka fram en recension.

Vad skriver man så att det inte blir samma sak som förra gången, för att undvika "sök och ersätt" på titlarna bara?

För faktum kvarstår ju.

Nils Patrik Johansson sjunger fortfarande riktigt bra (den gång kanske med lite bättre frasering och uttal, kan jag tycka, men i övrigt lika solitt som vanligt).

Låtarna är alltjämt riktigt jämna och bra (höjdpunkterna denna gång heter Wailing Wall, långa och lite filosofiska Die Alone, Southern Conjuration och luftiga duon Desert Nights och Shadowchaser - men som vanligt faller inget spår ur ramen och samtliga har ett bra driv som får huvudet att nicka i takt).

Bandet är en väl fungerande maskin, där Ulf Lagerström och Johan Lindstedt (bas respektive trummor) hittar varandra lika bra som vanligt, och Jocke Roberg adderar den där extra dimensionen via sitt keyboardspel även den här gången. Joachim Nordlunds riff är heller inget undantag från regeln - de sitter precis där de ska.

Allt är, med andra ord, precis som vanligt i ASTRAL DOORS-lägret, och "Notes From The Shadows" är ännu ett riktigt bra kapitel i den här hårdrockshistorien, där betyget lutar uppåt mot mersmak.

Precis som jag vill ha det!

/Robert Gustafsson

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: