Innsmouth
"The Shadow Over Innsmouth"

Releaseår: 2014
Betyg: 4/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 0.2/10
Antal röster: 18
Läst: 835ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2014-09-13

Innsmouth - The Shadow Over Innsmouth
När det gäller teknisk dödsmetall så har jag egentligen en grundtes jag vill att banden och skivorna ska hålla sig till: gott hantverk.

Det gäller såväl förmågan att skriva bra och varierade låtar som att hantera instrument samt leverera en bra produktion där jag som lyssnare kan ta del av alla detaljer.

Danska INNSMOUTH har med skivan "The Shadow Over Innsmouth" (för mer info om det kan kort nämnas att det är taget från H.P Lovecrafts novell - det är bara att googla om du är nyfiken) nått delvis dit. Det framgår tydligt att man har kvalitet när det gäller låtskrivande, och även om det kanske inte är fulländat ännu så lovar framförallt spår som Dreams Of Slowly Drowning, Klaatu Verata Nictu och kanske framförallt titelspåret mycket gott. Instrumenthanteringen tycks också finnas där (lyssna exempelvis på instrumentala och stundtals eklektiska The Colour Out Of Space), även om jag ibland kan tänka att bandet försöker klämma in lite väl mycket.

Det är i form av produktion som jag tycker att det brister. Allt känns som om det ligger under en blöt filt, och trots att det finns fina intentioner och lovande grunder för att det här kan bli riktigt bra med lite tid så orkar jag liksom inte igenom skivan utan att anstränga mig.

Jag ska hålla koll på INNSMOUTH, för kan man bara få "gott hantverk" i alla led så sitter man nog på en fullträff.

/Robert Gustafsson

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: