Dark Fortress
"Venereal Dawn"

Releaseår: 2014
Betyg: 6/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 0.2/10
Antal röster: 26
Läst: 725ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2014-09-13

Dark Fortress - Venereal Dawn
Tyska DARK FORTRESS spelar symfonisk black metal, och har över tiden (detta är sjunde given) adderat progressiva element. Melodiskt och med stämningshöjande keyboards enligt en mer eller mindre förväntad mall, och med ett generellt koncept om överlevnad i en svår och mörk värld. 7 spår som överlag är för långa (det ska vi återkomma till!) målar med mörka färger på en redan dyster kanvas - och det är egentligen rätt okej hela tiden. Stundtals riktigt bra, även om exempelvis Lloigor inledningsvis låter som ett rent plagiat av OPETH för 10 år sen så dras man med i svänget, och låtar som Odem (med mest klassiskt black metal-pisk på skivan), Chrysalis och I Am The Jigsaw Of A Mad God har toppar i sig som är bra höga. Musikaliskt imponerar Seraph på trummorna mest, det är oftast komplexa mönster som levereras och som ändå passar bra, och som helhet känns bandet lite som skivan.

Det är rätt bra.

Men så var det där med låtarna.

De är så långa att det helt enkelt tar udden och glädjen av allt, och man frestas gång på gång att trycka "nästa". Många av låtarna går i mellantempo, och drar uuuuuuuuuut på tiden. Inledande titelspåret är ett bra exempel, runt elva minuter där i alla fall de sista två inte gör någon glad.

Det finns med andra ord bra med höjdpunkter på den här skivan, men i sin ambition har bandet missat lite i kritisk editering, är min känsla. Därför finns det också för många transportsträckor för att det här ska lyfta mot högre höjder.

/Robert Gustafsson

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: