Cannibal Corpse
"A Skeletal Domain"

Releaser: 2014
Betyg: 8/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Anvndarbetyg: 0.5/10
Antal rster: 37
Lst: 1825ggr | Kommentarer: 3 | Inlagd: 2014-09-13

Cannibal Corpse – A Skeletal Domain
Måste vi verkligen recensera CANNIBAL CORPSE, ett band som betraktas som dödsmetallens SLAYER? Ja, vi måste göra det för att gör man skivor som ”Torture” från 2012, ”Kill” från 2006 och senaste släppet ”A Skeletal Domain” då många tycker att bandet var som bäst i början av karriären då har man en hel del att ta igen.

CANNIBAL CORPSE är dödsmetallens bäst säljande akt. Jag kan lugnt säga att framgångarna inte stigit bandet åt huvudet. Mer sympatiska och ödmjuka lirare får ni leta efter. Och man har med dårars envishet fortsatt att förfina den formel som funnits från början. Det är ju trots allt brutal och blodindränkt dödsmetall vi pratar om. Finns det mer att ta av undrar ni kanske? Tja, med låtar som Kill Or Become, The Murderer’s Pact och High Velocity Impact Spatter visar bandet att det gör det mer än 25 år in i karriären.

Gitarrarbetet från Pat O’Brien och Rob Barrett är faktiskt bättre än någonsin. Det är fullständigt vrickade grejer som plågas ur instrumenten. Och det vill inte säga lite. Basspelet från Alex Webster är i vanlig ordning sinnessjukt – det är ytterst få band som kan skryta med en basist av denna klass. Trummisen Paul Mazurkiewicz verkar ha fått en eldgaffel uppkörd i känsliga trakter då han spelar ovanligt hetsigt. Kul att hans trummor har fått en produktion som är synnerligen mäktig. George Corpsegrinder Fischer gastar som vanligt gomseglet ur led.

Kort sagt – gillar du CANNIBAL CORPSE sedan innan finns det ingen anledning att tveka – du ska ha ”A Skeletal Domain” hemma. Det är så här death metal låter när den levereras av folk som vet hur man bedriver verkstad. Då behöver man inte snacka. Alls.

/Martin Bensch

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses sttande, innehller personangrepp, reklam eller p annat stt inte fljer vra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Namn: Christofer | Datum: 2014-09-17 06:27:13

Hmm...ja man kanske skall försöka sig på lite
Cannibal igen. Har inte lyssnat på Cannibal
Corpse på år och dar. Senaste köpet från dom var
Kill men den försvann snabbt i glömska så det
var nog Bloodthirst som fick mitt dödsmetallblod
att koka senast när det kommer till Cannibal
Corpse. Dock så har jag lyssnat en hel del på
Cannabis Corpse en hel del det senaste och det
är riktigt bra. :)
Namn: Martin Bensch | Datum: 2014-09-18 12:31:28

Det tycker jag att du ska Christofer! Jag fastnade själv för bandet på just Kill, men jag känner först nu att poletten trillat ner på allvar för mig när det gäller CC. Får nog kolla in Cannabis Corpse - har inte lyssnat på en ton, men nu känns det som om jag "måste" ta tag i detta, haha!
Namn: Martin | Datum: 2014-09-26 18:07:09

Cannibal corpse är ett band man ständigt återkommer till.. Plattorna med Barnes på sång är ju klassikers! Bland skivorna med "corpsegrinder" finns det en del guldkorn med. Vile är en favorit och även Bloodthirst... Sen tycker jag att det var lite småtrist fram till Kill. Skivan efter den var godkänd. Torture var riktigt bra och sen det jag hört från "A Skeletal Domain" är riktigt bra!
Annonser: