Consortium Project IV
"Children of tomorrow"

Releaseår: 2007
Betyg: 7/10

Användarbetyg: 0.3/10
Antal röster: 24Köp skivan nu hos:


Läst: 1508ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2007-09-04

Efter ett uppehåll på fyra år är nu Ian Parry (Vengeance/Elegy) tillbaka med den fjärde delen i sin Consortium-serie. Som tidigare är även detta ett konceptalbum som handlar om ett framtidsscenario där människan ser tillbaka i det förflutna för att inte ännu en gång drabbas av den globala uppvärmningen.

”Children of Tomorrow” är en rockopera i stil med Ayreon. Albumet har en mörk stämningsfull nyans och präglas av väldigt många progressiva inslag. Till en början tyckte jag att Parry och Joshua Dutrieux (Elegy) hade skapat ett något slätstruket album med undantag för några höjdpunkter, framför allt låten ”Enigma” som är en riktig stämningshöjare. Dock så växer skivan rejält efter ett par lyssningar och blir till slut riktigt bra. Visst känns det som man hört vissa delar förr, men vad gör det?

I mitt tycke så är ”Children of Tomorrow” det starkaste albumet med ”Consortium Project” fram till dagens datum, så nu återstår det bara att se om det kommer en pt.V.

/Footstomp

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: