Epica
"The divine conspiracy"

Releaseår: 2007
Betyg: 7/10

Användarbetyg: 2.5/10
Antal röster: 27Köp skivan nu hos:


Läst: 1865ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2007-09-04

Grolsch och tulpaner
Holländare kan göra två saker i min värld. Grolsch och tulpaner. Jag föredrar Grolsch.
Nu kanske jag får revidera min något skeva världsuppfattning...

Nederländska Epica startades upp som ett projekt till från After Forever avhoppade Mark Jansen. Nu growlar han i kapp med skönsjungande Simone Simons på det fjärde alstret, ett konceptalbum runt det faktum att Gud skapat ett antal religioner och introducerat dessa för mäsnkligheten för dessa att avgöra respektive religions sanna natur..

Epica vandrar denna gång hela vägen längs det musikaliska spektrat från Within Temptations något mer melodiösa goth (Never Enough känns nästan Evanescence-lik) till oldschool-Tristania (Death of a dream är black-goth på min ära), något som Marks numer rätt hårt pitchade growl medverkar till. För det mesta handlar det dock om progressiv goth med den numer ganska patenterade manlig/kvinnliga växelvisa sången. Vissa stunder gör Simones sopran att allt låter Nightwish-soppigt, utan de mest operalika infallen. Kamelot goes Transylvanien är ett annat sätt att uttrycka sig.
För att summera så har Epica släppt ett högst habilt verk. Den bör tilltala fans av alla ovanstående referenser, och dylika ansträngingar får Holma att glatt dela ut en 7:a.

Bäst: Sancta Terra och Safeguard to paradise

/Holma

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: