Hour Of Penance
"Regicide"

Releaseår: 2014
Betyg: 8/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 0.3/10
Antal röster: 32
Läst: 660ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2014-06-01

Hour Of Penance - Regicide
Italienska rensmästarna HOUR OF PENANCE återvänder med ā€¯Regicideā€¯ och levererar strax över 40 minuter fullständigt episk teknisk dödsmetall. Har man hört bandet innan så vet man att bandet från Rom gillar att stampa pedalen i mattan. ā€¯Regicideā€¯ bjuder på ett något mer återhållsamt band, vilket i klarspråk betyder att det endast till ungefär 70 procent av speltiden är fullt ställ. Jag skulle vilja säga att det är ett smart drag av bandet, för att de kan spela supersnabbt vet redan de flesta. När man drar ner tempot som i Resurgence Of The Empire då blir det så fruktansvärt episkt och, ja, mäktigt att det är svårt att inte bli imponerad.
Som med alla tekniska dödsband av rang står och faller HOUR OF PENANCE musik med en riktigt bra trummis. James Payne klarar med råge att driva fram musiken med en lika bestialisk blastbeatratio som stunder av oerhört sparsmakat och, faktiskt, svängigt lir. Det är en sann njutning att lyssna på trummisar av denna kaliber.

Visst är teknikaliteten viktig, men det som verkligen talar för att ni bör låna ā€¯Regicideā€¯ era öron är låtmaterialet. Bandet har verkligen lyckats att snickra ihop sitt kanske starkaste material hittills i karriären. Det tar inte speciellt lång tid innan låtarna fastnar i hjärnbarken och man går och smånynnar - vilket i sig är ett bevis för hur bra ā€¯Regicideā€¯ är.

Produktionen är så pass imponerande att jag vill lyfta på hatten. Tydlighet och mustighet i ljuv symbios gör att ā€¯Regicideā€¯ är en njutning från början till slut.

Gillar man teknisk dödsmetall med det där lilla extra bör man kolla in ā€¯Regicideā€¯. Jag vågar i det närmaste garantera att man inte blir besviken.


/Martin Bensch

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: