Mantar
"Death By Burning"

Releaseår: 2014
Betyg: 8/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 0.3/10
Antal röster: 51
Läst: 820ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2014-05-01

Mantar - Death By Burning
Från Hamburg, Tyskland, kommer MANTAR, och den här duon ska du omedelbart lägga på din radar.

Deras debut "Death By Burning" är en egensinnig häxkittel av skitig rock och black metal, och lyssnar man till exempelvis spår som Cult Witness eller Astral Kannibal så kan man känna med nästan varenda fiber i kroppen att det här, det är något stort i görningen.

Erinc (trummor, sång) och Hanno (sång, gitarr) skapar en nerv och något så ovanligt i dagens störtflod av nya spännande band och skivor som ett alldeles eget uttryck, och kanske är det det man känner av i kroppen, det där faktumet att detta är något unikt.

Och eftersom det dessutom är på ett bra sätt så faller pusselbitarna på plats.

Skivan är 10 låtar lång, inleds med hyggliga Spit innan just redan nämnda Cult Witness och Astral Kannibal tar vid. De allra flesta spåren är relativt korta och slagkraftiga, där grundfundamentet andas rock'n'roll i form av melodi och sväng, men där duons råa sätt att ta sig an musiken ger det en black metal-överton. Det hela avslutas med skivans enda episka låt March Of The Crows, den enda som har spellängd över fem minuter (7:47 för att vara exakt), och som helhet är skivan varierad och genomgående stark. Övriga låtar som sticker ut lite extra är Into The Golden Abyss, The Stoning och White Nights, men anledningen till att den här skivan just nu är en het kandidat till årets kommande "best of 2014"-lista är just att den lockar dig att spela från start till mål.

Och så är den snygg.

Sobert digipack med snyggt omslag, och bilder i grått och svart på gamla målningar av häxbrännningar över vilka man kan läsa texten "this is where I belong... this shall be my grave...join right into the eternal sleep".

Håll koll på MANTAR, och börja med "Death By Burning". Du kommer känna att du hör hemma i den skivan...

/Robert Gustafsson

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: