Miasmal
"Cursed Redeemer"

Releaseår: 2014
Betyg: 8/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 2.0/10
Antal röster: 18
Läst: 931ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2014-05-01

Miasmal - Cursed Redeemer
Du tillhör skaran som uppskattar dödsmetall som den lät i början på 1990-talet och vill ha en nyproducerad skiva inom denna numera minst sagt överbefolkade träskmark.

Skriver du under på ovanstående då behöver du kolla in MIASMAL andra album ”Cursed Redeemer”.

Att det fortfarande kommer skivor som låter på detta sätt går att förklara med två ord: tidsanpassad kvalitet. Det finns något totalt oemotståndligt över denna typ av musik. När den dessutom framförs med sådan jävlarannama i låtar som Cursed Redeemer och Call Of The Revenant (för övrigt plattans bästa låt) då är det lätt att konstatera att MIASMAL har efter sju sorger och åtta bedrövelser skapat ett album som kommer att få rätt mycket speltid hemmavid.

MIASMAL har dock en sida som gör att det är lättare att hala upp lädret än när det gäller andra skivor inom denna fora: kvalitet. I varenda led. Sången från Pontus Redig låter exakt så brötartad som sången ska låta. Det minst sagt vapenfettsfeta gitarrljudet som bandet har roddat till lämnar inget övrigt att önska. Plus att bandet har låtskrivartalang så det räcker och blir över. En av de mest sympatiska dödsmetallskivorna som kommer komma ut i år - det vågar jag påstå redan nu.

/Martin Bensch

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: