Def Leppard
"Viva! Hysteria"

Releaseår: 2014
Betyg: 6/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 0.1/10
Antal röster: 41
Läst: 746ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2014-05-01

Def Leppard - Viva! Hysteria
Britterna DEF LEPPARD borde egentligen vördas och ges respekt inom hårdrockskretsar.

Stora, kanske till och med störst, en gång i tiden, och läser man andra artisters biografier så dyker det påfallande ofta upp att man ville bli lika lyckad och framgångsrik som just DEF LEPPARD, eller att man sett dem spela på mer eller mindre klassiska arenor. Man har såväl skivor som borde ge cred för sin raka rock ("On Through The Night", "High'N'Dry") som välpolerade försäljningsframgångar ("Pyromania", "Hysteria")som på egen hand sålt fler skivor än resten av hårdrocksindustrin, typ. (nä, okej, inte riktigt så mycket, jag raljerar - men jag gör det för att driva hem poängen om hur galet många exemplar just de två skivorna sålt). Bandet har en intressant historia med en enarmad trummis och så många hits att de glänser likt stjärnhimlen när de radas upp bredvid varandra.

Därför är det faktum att jag knappt kan hitta en i övrigt intressant sak att skriva om livesläppet "Viva! Hysteria" nästan häpnadsväckande.

Visserligen har jag inte tagit del av videomaterialet som finns, enbart ljudupptagningen, men ändå.

Finns det bra låtar från i stort sett hela bandets karriär? Ja.
Är det hela snyggt producerat med rätt balans av publikljud, ballader och instrument? Visst.
Låter Joe Elliot lite tröttare på rösten numera, men klarar sig genom i alla fall? Absolut.
Får man en nästan 30 låtar lång kavalkad med dessa hits? Givet. Du får ditt lystmäte.

Enklast kanske till slut bara är att konstatera att DEF LEPPARD funnits med otroligt länge, och förtjänar att fira sina framgångar med fansen. Är du ute efter en samlingsplatta med bandet, eller är ett av deras fans, så är detta ett givet köp. Du kommer inte att bli besviken!

/Robert Gustafsson

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: