Aenimus
"This Illusion"

Releaseår: 2014
Betyg: 6/10

Officiell hemsida»
Användarbetyg: 4.1/10
Antal röster: 63
Läst: 2772ggr | Kommentarer: 1 | Inlagd: 2014-05-01

Aenimus - This Illusion
Jag recenserade AENIMUS EP ”Four Perspectives On Death” för tre år sedan. Då hade jag mina invändningar, främst när det gällde originaliteten i bandets musik. Jag hörde spår av MUSTASCH, GRAND MAGUS och IRON MAIDEN, och tyckte i ärlighetens namn att det var en bit kvar till betygen på den övre delen av betygskalan. Då fick bandet en betygsfyra.

Tre år senare, och dags för fullängdare - ”This Illusion”. Jag hör fortfarande klart och tydligt av de ovanstående influenserna, men det är en hel del som är förbättrat. Direkt tänker jag att Anders Sevdin sjunger så mycket bättre. Det är mer kräm och mer självförtroende i leveransen om jag jämför med förr. Att bandet dessutom har ansträngt sig i att skriva snygga stämmor till bakgrundssången är ytterligare ett plus. Lyssna på Seven Circles Of Hell så kommer ni förstå vad jag menar.

Gitarrspelet är också uppdaterat - nye gitarristen Jesper Mattson har tagit med sig ett till stora delar väldigt glödande solospel som har gett att bandet låter mycket aggressivare.

Detta är ett fall framåt, och även om originalitetsnivån inte är speciellt hög så har bandet fått till en skiva där verkshöjden är väsentligt mycket högre än på tidigare släpp. Att produktionen är snygg och mustig gör lyssnandet till en trevlig upplevelse. Jag plockar nöjt fram ett högre betyg denna gången och konstaterar att det ska bli intressant att se vart bandet hamnar på nästa släpp.

/Martin Bensch

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Namn: Fredrik | Datum: 2014-05-07 16:21:58

Följ Ænimus via dessa länkar, och viktigast
av allt, lyssna på den recenserade skivan på
Spotify!

Facebook/hemsida:
www.facebook.com/aenimusband

Instagram, Twitter och YouTube: aenimusband

Spotify:
http://open.spotify.com/artist/17X8e2tzfP6XZ
7e9cG0fvb

Kontakt: aenimusband@gmail.com
Annonser: