Ivory Moon
"Human Nature"

Releaseår: 2007
Betyg: 9/10

Användarbetyg: 2.8/10
Antal röster: 26Köp skivan nu hos:


Läst: 2181ggr | Kommentarer: 1 | Inlagd: 2007-09-04

Denna italienska grupp bildades år 2000 med målet att spela episk och symfonisk metal. Man verkar ha haft rejäla bandmedlemsbyten i bandet och idag består man av sju stycken medlemmar inklusive Cecilia Serr och Sandro Manicone på sång.
Genren är som sagt gotisk eller snarare symfonisk metal och den verkar ju bli mer och mer populär och det syns också på de många nya band som dykt upp här.
Ivory Moon är en ny bekantskap för min del men enligt rykten så skulle fans av Nightwish och Epica gilla detta och där får väl jag räkna in mig själv då.

Denna nya platta, som heter Human Nature, börjar med spåret Crimson Horizon som är ett mycket bra exempel på den musik som Ivory Moon lirar. Det är ganska pompöst och symfoniskt med så där lagom progressivt sound och skön variation av både kvinnlig och manlig sång.
På öppningsspåret som är en av mina favoriter på plattan, sjunger Cecilia otäckt likt en viss Tarja då hon sjunger mer normal sång och inte så mycket opera. Sandro har även han en mycket bra röst och till skillnad från många andra band i genren sjunger han normalsång och growlar inte. Jag skulle inte vilja likna hans sång med Marcos (Nightwish) kråkliknande. Sandro har verkligen en bra röst.

Jag tycker liknelsen med Nightwish stannar vid att Cecilia är lik Tarja i sång ibland och att musiken stundtals påminner om Nighwish. Andra liknelser som jag tycker är betydligt mera rätt är Visions Of Atlantis, Therion och kanske lite After Forever om man bortser från avsaknaden av growlsång i Ivory Moon.
Musiken är varierad på ett mycket bra sätt och stundtals går det mot det progressivare hållet, men tappar aldrig bort tråden i något tekniskt elände utan det finns hela tiden en skön refräng eller melodi att haka upp låtarna på. Texterna verkar vara inspirerade av storslagna händelser, såsom exempelvis låten Golgata som handlar om Jesu korsfästelse och historien omkring detta. Golgata är för övrigt med dess fina skiftningar mellan tunga gitarrer, episka och symfoniska melodier och akustiska partier, min absoluta favoritlåt på plattan. Den efterföljande balladen Second king är ruskigt vacker med Cecilia och Sandros välmatchade stämmor i duett och även denna platsar på min favoritlista.
Efter att denna platta gått varm i spelaren här, kan jag inte annat än att lyfta på hatten till Ivory Moon som lyckats skapa en mycket bra platta och förmodligen en av de bästa just nu inom symfonisk metal. Gillar man Visions Of Atlantis och Therion, men kanske tycker att Therion är lite väl progressiva ibland kan jag varmt rekommendera denna platta.

/Leo

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Namn: Footstomp | Datum: 2007-09-11 13:45:34

Blev tvungen att kolla upp denna platta när den fick sånt förmåligt betyg.
Det är en svår genre att sticka ut i men tycker dom gör det ganska bra. Jag ger skivan en stark 7:a i betyg.
Annonser: