Lacuna Coil
"Broken Crown Halo"

Releaseår: 2014
Betyg: 2/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 0.1/10
Antal röster: 32
Läst: 756ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2014-04-01

Lacuna Coil - Broken Crown Halo
LACUNA COIL är ett av bolaget Century Medias mest säljande artister. De tillhör skaran band som i stort sett kan göra vad som helst musikmässigt och ändå räkna med bolagets stöd. Det är begripligt i vissa bands fall. I LACUNA COILs fall är det om inte obegripligt, så i alla fall stötande.

LACUNA COIL har nämligen inte, sedan mycket länge, ändrat ett jota i sin musikaliska formula. Allt cirkulerar kring Christina Scabbia och hennes mer än nektarljuva stämma. Och denna är den enda förmildrade omständigheten på ”Broken Crown Halo”. Annars är allt lika bedövande tryggt, tråkigt och intetsägande som det brukar vara på bandets skivor.

Jag har svårt att se någon annan anledning att köpa, eller ens lyssna på dylik musik annat än att man har ett enormt stort trygghetsbehov i sin tillvaro när det gäller musik. För i ärlighetens namn blir det inte mer mellanmjölksartat än så här.

Produktionen är såklart oantastlig - och konstigt vore det väl annars, med tanke på budgeten. Låtmässigt är det dock helt oväsentligt hur bra det än låter. Jag tycker, faktiskt, att det är synd att Scabbia ”tvingas” låna sin stämma till dylik musik. Hon förtjänar bättre.

/Martin Bensch

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: