Conan
"Blood Eagle"

Releaseår: 2014
Betyg: 7/10

Officiell hemsida»
Skivbolag»
Användarbetyg: 0.3/10
Antal röster: 22
Läst: 726ggr | Kommentarer: 0 | Inlagd: 2014-04-01

Conan - Blood Eagle
Första varvet med CONAN "Blood Eagle" är också min första erfarenhet och kontakt med bandet.

Det som av skivbolaget kallas "caveman doom" visar sig vara traditionell doom anstruken av klassisk heavy metal, men pressad genom ett filter så tungt och dovt att det närapå skallrar i plomberna då riffen mullrar fram i episkt långsamt majestät. Bandets målsättning under de 6 spåren tycks vara att långsamt mala ner allt motstånd via krossande och obeveklig tyngd, och på så sätt nå sitt mål av total förödelse och underkastelse. Första varvet med skivan fungerar den planen sisådär, ska sägas. Sången är nästan abstrakt, invävd i musiken som står i förgrunden, och presenterad i korthuggna meningar (ex lyder texten till inledande Crown Of Talons följande "Rotten the Saviour. Forgotten Messiah. Begotten Returner. Regret Eternal. Godless Us Lepers. Hopeless Neclect Us. Helpless The Leader. Forgotten Returner.", och dessa ord tar ca 10 minuter att leverera), och det är svårt att få grepp om konceptet.

Ändå är den instinktiva reaktionen när larmet från skivan lagt sig att man vill börja om, och baske mig om det inte är det som är lite av vinsten med "Blood Eagle".

Efter ett par varv börjar lagren framträda och skingra sig lite, och det som inledningsvis mest tycktes vara en dov massa visar sig dölja guldkorn lite här och var.

Stundtals upptäcker man aningen snabbare riff (främst i Horns For Teeth, kanske min favoritlåt på skivan) likväl som mässande harmonier som ligger precis rätt, precis på rätt plats (avslutande Altar Of Grief kanske är det bästa exemplet).

Herrar Jon Davis (sång, gitarr), Paul O'Neil (trummor) och Phil Coumbe (sång och bas) visar prick hur tungt man kan spela som trio, och i slutänden visar sig CONAN ha levererat en skiva som jag gillar skarpt.

Jag misstänker också att betyget - jag stannar på en sjua med mersmak i det här läget - kan behöva revideras med tiden, för fortsätter plattan att avslöja juveler dolda i krigslarmet så förutspår jag att det blir en ganska trogen följeslagare till undertecknad med tiden...

/Robert Gustafsson

Startsida recensioner »(Kommentarer som anses stötande, innehåller personangrepp, reklam eller på annat sätt inte följer våra riktlinjer kommer att plockas bort.)


Annonser: