Skriven av: Werock Lst: 2571 ggr. Kommenterad: 0 ggr.


THE GENERALS: intervju och tävling

Tävlingen är avslutad 16/2 2010 och det går inte längre att skicka in svar. Vinnaren presenteras nedan.

Omröstningen om 2009 års bästa svenska metaldebut är avgjord och våra läsare har tydligt markerat att svaret är THE GENERALS "Stand Up Straight". Werock fick några ord med bandets sångare Hednar och gitarristen Rickard. Vi utlyser också en en tävling tillsammans med bandet, med möjlighet att vinna ett signerat ex av debutplattan! Se vidare nedan.

The Generals 2010

Mer än 60% av WeRocks läsare ansåg att "Stand Up Straight" var fjolårets vassaste debutalbum. Grattis! Vad är det som gör ert album till den bästa debuten?
Ja, det är ju coolt att så många bryr sig när man kommer från ingenstans och ligger på ett litet indiebolag. Det är skitkul att vinna och vi är jävligt smickrade! Vad som gör vårt album till den bästa debuten är väl, om man ska vara ödmjuk, för att vi har störst fanbase, och om man inte ska vara det så är vårt album bäst av de nominerade helt enkelt, haha..

WeRocks läsare har gjort sitt val - men, vilken skiva tycker ni själva stack ut som den starkaste debuten förra året, förutom er egen då?
Ett album som vi lyssnade jävligt mycket på i turnébussen ett tag förra året var "Det finns bara krig" med RAUBTIER, så det får bli det.

Det vore också kul för våra läsare att få veta lite mer om era planer framöver. Hur ser det ut med turnéplaner, gör ni några spelningar i Sverige under våren? Blir det kanske nån festivalspelning i sommar?
Vi jobbar hela tiden på att boka så mycket som möjligt i Sverige men störst fokus ligger just nu kanske på vårens eventuella Europaturné. Plattan släpps i hela Europa den 25/3 så för att promota den är turnén tänkt genomföras innan sommaren, men det är ett jävligt hårt klimat nu så inget är spikat, inget som vi kan gå ut med i dagsläget i alla fall.

Vi har några gig bokade i Sverige dock, Storan i Göteborg 26/2, Bunkerfestivalen i Bengtsfors 3/7 plus en handfull gig som inte helt är klara men som ska bli officiella a.s.a.p.

Finns det redan nu planer för ett kommande, andra album? Vad finns att säga om det så här långt i så fall?
Planer finns absolut. Vi håller på och skriver nytt, as we speak, faktiskt. Förhoppningen är såklart att album nummer två blir minst lika bra som debuten. Något specifikt om kommande alster är alldeles för tidigt att säga, men den som väntar på något gött väntar alltid för länge som vi säger i Karlstad.

Tävling!

Tävlingen är avslutad 16/2 2010 och vinnare är Nicklas "Kaizer" Bäckström. Stort grattis!

Ta chansen och vinn ett signerat exemplar av THE GENERALS debutplatta "Stand Up Straight" - framröstad av WeRocks läsare som den bästa debuten från ett svenskt band 2009! Hur går man då tillväga för att lägga rabarber på plattan? 

  • Skicka ett mejl till tavling@werock.se i vilket du skriver
  • Ditt namn och postadress samt svaret på frågan nedan
  • Skicka ditt mejl senast 16/2

Fråga: På vilket bolag ligger THE GENERALS?

 

Endast ett svar per skalle!
Vinnaren kommer meddelas via e-post.

Lmna en kommentar till artikeln:
(Kommentarer som anses sttande, innehller personangrepp, reklam eller p annat stt inte fljer vra riktlinjer kommer att plockas bort.)

Till startsida »