Skriven av: Robert Gustafsson Lst: 2153 ggr. Kommenterad: 0 ggr.


Intervju med Jack Karlsson, LOS SIN NOMBRE

Werocks medarbetare Robert Gustafsson gillar uppkäftig svensk musik, och i samband med recension av Linköpingsbandet LOS SIN NOMBREs förstlingsverk ”Blind Leading Blind” väcktes nyfikenheten. Det mynnade ut i följande intervju med Jack Karlsson, basist i LSN.

Werock - Hej Jack, gratulerar till släppet av ”Blind Leading Blind”!

Jack – Tackar, det känns skitbra. Arbetet med plattan gick kanon tycker jag, tog väl lite längre tid än planerat men med facit i hand så kan jag nog säga att alla i bandet är väldigt nöjda med The Outcome So To Speak!

Werock – Härligt, har ni firat releasen nu?

Jack – Ja, vi hade en releasefest på Platens Bar i november. Den var väldigt lyckad, över förväntan, bra uppslutning och med skaplig försäljning av både tröjor och skivor. Vi har också fått jävligt bra recensioner på plattan världen över, tror faktiskt inte att skivan fått en enda dålig recension… eller, jag har i alla fall inte läst en dålig! Vi var en sväng i Norge också, i Oslo och Jevnaker i slutet av november, och de gigen blev det bra respons på - även om Jevnaker-spelningen kunde haft lite bättre uppslutning…

Werock – LOS SIN NOMBRE är ett namn som sticker ut. Varifrån kommer det?

Jack - Namnet är spanskt och betyder "De Namnlösa" eller "De Utan Namn" och det var vår första trummis Steve som kom på namnet. Vi andra tyckte att det lät ganska coolt så vi körde på det!

Werock – Vilka är De Namnlösa?

Jack – Vi är fem Linköpingskillar som gillar att spela ihop. Martin (sologitarr) och Linus (trummor) är ju dom som skriver det mesta av musik och text, Palm (sång) håller i hemsida, kontakt med bolagen, de flesta intervjuer och jag och Saul (gitarr) gör väl resten, hehe! Vi försöker hjälpas åt allihop, även om vi delar upp sysslorna.

Werock – LOS SIN NOMBRE spelar rätt hård musik, jag skulle vilja säga att ni har ena benet i dödsmetallägret och det andra rotat i thrashens förlovade land. Håller du med, och är ni typiska för Linköpings musikscen?

Jack – I början hamnade vi nog lite i hardcore-lägret, vilket jag tycker var ganska bra att vi gjorde, även om det kanske inte var där vi tyckte att vi hörde hemma. Det är ju så att det tar lite tid att hitta sitt "sound", och det tycker jag att vi har gjort nu. Visst man har ju läst recensioner om att vi låter som SOILWORK, IN FLAMES etc men jag tycker nog att vi låter som LSN! Om LSN är typiska för Linköpings-scenen? Nej det tycker jag absolut inte att vi är. Vi låter som oss! Personligen tycker jag tyvärr att musikscenen i stan är skit, men det är klart att det finns några band. Tyvärr finns ju inte band som tex ROSWELL längre.

Werock – Min känsla av er platta ”Blind Leading Blind” är att den är ganska avskalad – ljudbilden, CD-häftet, konvolutet – allt ger känslan av att ni haft en önskan av att skala bort det onödiga, och lämna kvar en ren, snygg, enkel produkt med bara det nödvändiga kvar. Hur skulle ni själva beskriva plattan?

Jack – En jävligt bra metalplatta!? Jag tycker att alla låtar på skivan är jävligt bra, även om det förstås finns vissa låtar man föredrar att köra live mer än andra. Taker Of Innocence är ju en solklar livelåt medan kanske Enemy inte gör sig lika bra live. När det gäller din känsla avseende plattans "enkelhet", så… jo delvis medvetet är det, vi tänkte väl att vi skulle göra det så enkelt som möjligt, men ändå att det skulle bli stenhårt. Jag tycker också att vi lyckades! Jag menar det finns ju en sjuhelvetes massa band som kör stenhårt på blod och dödskallar på omslaget - vilket många gånger blir as-snyggt men alla kör ju på det. Eller, iallafall dom flesta, men det finns bara ett fåtal som lyckas.

Werock – Hur ser planerna ut nu?

Jack – Det vore kul att få komma ut och spela lite live, så vi håller på att fixa med en Tyskland/Holland-turné samt ett gäng festivaler i sommar som vi hoppas på. Ingenting är i nuläget klart, jag kan inte säga så mycket än. Ni får väl se vad som händer – håll ögonen öppna, helt enkelt!

Werock – Till sist, vad säger du om skivåret 2009. Vad var bäst, förutom er egen debut?

Jack – Ahh inte så lätt fråga, haha! Man skulle ju kunna nämna ett tiotal men det får bli: LAMB OF GODs ”Wrath”. Dessutom kan jag tipsa Werocks läsare om DARK FUNERALs ”Angelus Exuro Pro Eternus” samt RAISED FISTs ”Veil of Ingorance”, två grymma plattor som borde få mer uppmärksamhet.

Werock – Tack, lycka till framöver, och förhoppningsvis får vi chansen att se er live snart!

Jack – Tack själv, vi ses!


Robert Gustafsson
2010-01-04

Läs också recensionen av "Blind Leading Blind"

Lmna en kommentar till artikeln:
(Kommentarer som anses sttande, innehller personangrepp, reklam eller p annat stt inte fljer vra riktlinjer kommer att plockas bort.)

Till startsida »