Skriven av: Werock Lst: 1836 ggr. Kommenterad: 0 ggr.


Listor är kul, och engagerande diskussioner likaså. Vi här på WeRock vill självklart att du skall ha något att prata om med familj och vänner när ni sitter uppkrupna i soffan över helgerna, och få saker kan agera vattendelare lika effektivt som åsikter om favoritskivor. Därför presenterar vi den definitiva listan över de 10 bästa svenska metal-albumen alla tider! Vi kan inte garantera att du håller med om alla placeringar, men lovar att det blir en spännande resa mot den ärofyllda förstaplatsen. Vi börjar med att presentera skribenternas val till respektive placering för att avsluta med den sammanställda, ultimata topplistan. Häng med!

Werocks bästa svenska metalalbum - plats 2
Det brukar heta att den som kommer tvåa är den första förloraren. Här finns dock inga förlorare, utan bara vinnare. De skivor som klämmer sig in som näst bäst på listan är så otroligt bra att det vore oförskämt att ens tänka i de banorna. Metal at its (second) best!

Fredrik S
"Wolverine Blues" – ENTOMBED (1993)
Mycket av dagens metalscen (och inte bara den svenska) föddes med denna platta. Pratar man om "old school death" är "Wolverine Blues" den definitiva måttstocken, och snackar man metal generellt är ENTOMBED odödliga – mycket tack vare detta släpp.

 

Robert
"Slaughter Of The Soul" – AT THE GATES (1995)
Kan man bortse från AT  THE  GATES på en sån här lista?  Nä, knappast. Och det beror inte på att denna platta anses som "ett måste", det beror helt enkelt på att den är helt jäkla grym! Jag har svårt att tänka mig en fläskigare inledning på en skiva, och den här snurrar ofta hos mig i samband med träning - det är alltid en adrenalinkick! Dags att lägga ner THE  HAUNTED och återgår till detta, Björlers?

 

Martin
"Storm of the Light’s Bane" - DISSECTION (1995)
Hat har aldrig låtit bättre än så här! DISSECTION har gjort allt rätt på denna platta. Låtar som är som små presenter, en produktion som är ohyggligt bra, samt en sånginsats av Jon Nödtveidt som är så atmosfärisk att man golvas. "All killer no filler" är ett uttjatat begrepp – men här är det faktiskt befogat att använda sig av det.

 

Jonte
"Blackwater Park" – Opeth (2001)
Opeths magnum opus. Hårt, vackert, progressivt och med en spetskompetens helt bortom alla, precis alla, i genren. En totalt ovärdelig skiva, så länge man ger sig tid att lyssna på hela alstret.

 

Shadows
"Nightmares Made Flesh" – BLOODBATH (2004)
"Supergruppen" som med ett par olika sättningar gjort så många bra skivor. Peter Tägtgrens sånginsats i kombination med låtar som Eaten och Bastard Son Of God gör "Nightmares Made Flesh" till inte bara gruppens bästa album utan även den bästa svenska dödsplattan någonsin. Välproducerat, genomtänkt och helvetiskt bra.

 

Manhammer
"With Oden on Our Side" – AMON AMARTH (2006)
Stockholms stolthet kniper listans andraplats med den urstarka skivan ”With Oden on Our Side”. Bandet hade under karriären blivit bättre och bättre för varje släpp och fann med denna sin sjätte fullängdare den perfekta balansen mellan hårdhet och melodier. Produktionen är fläckfri och låtskrivandet lysande. På skivan återfinns bl.a. bandets största hit Runes to My Memory och min personliga favorit Gods of War Arise. En i sanning förnämlig skiva!

 

Karin
"Clayman" – IN FLAMES (2000)
Självklart uppbär IN FLAMES en av topplatserna på en sån här lista. Valet av platta är också självklart, ett album som har allt och inte innehåller en enda svag låt. Bland dem de totalt suveräna Bullet Ride, Only For The Weak och Clayman.

Se också plats 3 och även snart plats 1.


Lmna en kommentar till artikeln:
(Kommentarer som anses sttande, innehller personangrepp, reklam eller p annat stt inte fljer vra riktlinjer kommer att plockas bort.)

Till startsida »