Skriven av: Werock Lst: 2063 ggr. Kommenterad: 0 ggr.


Listor är kul, och engagerande diskussioner likaså. Vi här på WeRock vill självklart att du skall ha något att prata om med familj och vänner när ni sitter uppkrupna i soffan över julhelgen, och få saker kan agera vattendelare lika effektivt som åsikter om favoritskivor. Därför presenterar vi den definitiva listan över de 10 bästa svenska metal-albumen alla tider! Vi kan inte garantera att du håller med om alla placeringar, men lovar att det blir en spännande resa mot den ärofyllda förstaplatsen. Vi börjar med att presentera skribenternas val till respektive placering för att avsluta med den sammanställda, ultimata topplistan. Häng med!

Werocks bästa svenska metalalbum - plats 5
Vi har nu nått den övre halvan, och spänningen stiger i takt med att pallplatserna närmar sig. Det är nu agnarna börjar sållas från vetet. Vilka skivor har fått äran att pekas ut som nummer fem i rangordningen?

Fredrik S
"Storm Of The Light’s Bane" – DISSECTION (1995)
Spåret Where Dead Angels Lie hade snudd på ensamt räckt för en plats på listan. Att sedan resten av skivan också är nordisk black metal när den är som allra bäst, stämningsfull, ångestladdad och intensiv, gör inte saken sämre.

 

Robert
"Reroute To Remain" – IN FLAMES (2002)
Jag kan inte hjälpa det, jag får ett varggrin av glädje varje gång jag hör introt på både titelspåret och Cloud Connected. Jag skiter i att det finns andra IN FLAMES-skivor som har mer "cred" - jag diggar denna stenhårt. Så. Jävla. Bra!

 

Martin
"Made Me Do It" - THE HAUNTED (2000)
Nu kommer jag få många på mig. Varför väljer jag en skiva av THE HAUNTED som Peter Dolving inte sjunger på? Dark Intentions, Bury Your Dead, Revelation, The World Burns, Silencer, Victim Iced. Där har ni sex stycken anledningar som bräcker en hel del detta i övrigt makalösa gäng har spottat ur sig. Plus att jag faktiskt gillar de sånginsatser den så bespottade i jämförelse med Dolving, Marco Aro faktiskt levererade på två av bandets plattor.

 

Jonte
"The Second Wave" – KHOMA (2006)
Radiohead blandas med Neurosis och toppas med något nästan poppigt emellanåt. En skiva som känns mer som en målning än som musik, som låter ens sinnen vandra till en annan värld. Jan Jämtes röst är oemotståndlig

 

Shadows
"Slaughter Of The Soul" – AT THE GATES (1995)
Skivan som väl inte behöver någon närmare presentation. Den hade nog hamnat högre upp om jag hade haft en mer personlig relation till skivan men den är riktigt bra och en stilbildande klassiker.

 

Manhammer
"Haven" – DARK TRANQUILLITY (2000)
Feast of Burden, Haven, The Same – tre på varandra följande låtar som borde räcka som motivering till denna femteplats. Micke Stanne growlar dessutom ur sig sina dittills bästa texter och hela rasket inleds med fantastiska The Wonders at Your Feet. Magiskt.

 

Karin
"Wolverine Blues" – ENTOMBED (1993)
De tre första ENTOMBED-plattorna är definitiva klassiker och death metal-historia. Jag håller dock ”Wolverin Blues" snäppet högre än sina två föregångare och detta album bidrar fortfarande till ENTOMBEDs okränkbara storhet.

Se också plats 6 och även plats 4.

Lmna en kommentar till artikeln:
(Kommentarer som anses sttande, innehller personangrepp, reklam eller p annat stt inte fljer vra riktlinjer kommer att plockas bort.)

Till startsida »