Skriven av: Werock Lst: 2299 ggr. Kommenterad: 0 ggr.


Listor är kul, och engagerande diskussioner likaså. Vi här på WeRock vill självklart att du skall ha något att prata om med familjen när ni sitter uppkrupna i soffan över julhelgen, och få saker kan agera vattendelare lika effektivt som åsikter om favoritskivor. Därför presenterar vi den definitiva listan över de 10 bästa svenska metal-albumen alla tider! Vi kan inte garantera att du håller med om alla placeringar, men lovar att det blir en spännande resa mot den ärofyllda förstaplatsen. Häng med!

Place number six …six, six – the number of the beast! När vi nu betar av nästa plats på listan över Sveriges bästa metalplattor någonsin, stöter vi onekligen på några riktiga bestar till skivor.

Fredrik S
"ObZen" - MESHUGGAH (2008)

Visst, "Destroy Erase Improve" (1995) är säkert mer "true", men det skiter jag i. I och med "ObZen" har MESHUGGAH äntligen lyckats kombinera sin oöverträffliga – och mördande hårda – komplexitet med förmågan att skriva låtar. Det räcker långt.
Robert
"Sworn To The Dark" - WATAIN (2007)

Black metal som lyckas tilltala breda massor utan att kompromissa en enda sekund, det är rätt häftigt. Varje gång jag lyssnar på den här plattan vill jag tända svarta ljus och dyrka den Onde samtidigt som volymen har en tendens att hissas upp mot max. Öppningsspåret Legions Of The Black Light är så galet bra att det borde tillhöra den allmäna musikundervisningen i skolan!
Martin
"Clandestine" - ENTOMBED (1991)

När det gäller att välja plattor ur ENTOMBEDs diskografi hamnar i alla fall jag lätt i samma situation som när det gäller OPETH. Det finns helt enkelt så mycket bra material att man baxnar. "Clandestine" innehåller precis som de flesta av bandets plattor kvalitetsdöds för hela slanten. Och så har man låten Stranger Aeons. Och gosse vad bra den är! Riffbytet 0:33 in i låten är av sådan dignitet att jag får gåshud varje gång jag lyssnar på låten. Och det är en låt på denna fantastiska skiva.
Jonte
"Live The Storm" - DISFEAR (2008)

Tompa Lindberg är i farten igen, denna gång tillsammans med punkrävar och Uffe Cederholm (ex- ENTOMBED). En fantastisk blandning mellan kängpunk, metal och rock 'n' roll som lämnar en med ett leende på läpparna var gång. Testament, In Exodus och avslutande Phantoms är helt makalösa låtar.
Shadows
"Shift" - NASUM (2004)

NASUM levererade grindcore av världsklass och "Shift" är bandets bästa fullängdare. Det är hårt, snabbt samt är fullt av energi och engagemang. Som en parantes måste bästa EP:n "Blind World" även nämnas.
Manhammer
"Primo Victoria" – SABATON (2005)

Det var oerhört svårt för mig att välja mellan "Primo Victoria" och "Attero Dominatus", men till slut måste jag ju ändå sätta en av skivorna högre än den andra på listan. Den senare är något jämnare, men "Primo Victoria" innehåller de högsta topparna och avgår därför till sist med segern.
Karin
"Sound Of The Republic"- RAISED FIST (2006)

Swedens finest metalcore. Med ett bland de fulaste albumomslag jag vet, är "Sound Of The Republic" en glödande pärla, fylld med RAISED FISTs hela register av ilska, hat och kärlek till omvärlden. Låt det aldrig ta slut.Se också plats 7 och även plats 5.

Lmna en kommentar till artikeln:
(Kommentarer som anses sttande, innehller personangrepp, reklam eller p annat stt inte fljer vra riktlinjer kommer att plockas bort.)

Till startsida »