Skriven av: Werock Lst: 2033 ggr. Kommenterad: 0 ggr.


Listor är kul, och engagerande diskussioner likaså. Vi här på WeRock vill självklart att du skall ha något att prata om med familjen när ni sitter uppkrupna i soffan över julhelgen, och få saker kan agera vattendelare lika effektivt som åsikter om favoritskivor. Därför presenterar vi den definitiva listan över de 10 bästa svenska metal-albumen alla tider! Vi kan inte garantera att du håller med om alla placeringar, men lovar att det blir en spännande resa mot den ärofyllda förstaplatsen. Häng med!

Sju anses i många sammanhang vara ett magiskt nummer, och visst börjar viss magi infinna sig nu när vi nått till sjundeplatsen på listan. Spana in vilka maffiga alster som tar plats här.

Fredrik S
"Beyond Colossal" - DOZER (2008)

Borlänge-bördiga DOZER har med "Beyond Colossal" sannolikt knåpat ihop Sveriges bästa och mest stämningsfulla stonerplatta någonsin.
Robert
"Wolverine Blues" - ENTOMBED (1993)

Överraskande? Nä. Men det spelar ju ingen roll - ENTOMBED kommer för alltid att vara cementerade i den svenska metalhistorien, och för egen del tycker jag att de på "Wolverine Blues" har hittat ett i stort sett oslagbart koncept av både hårdhet och sväng.
Martin
"Destroy, Erase, Improve" - MESHUGGAH (1995)

Behövs egentligen någon motivering att MESHUGGAHs "Destroy, Erase, Improve" ligger på listan? Bandet som gång efter annan bevisar att bra musik inte alls behöver vara lättlyssnad och som få andra band ställer krav på dig som lyssnare, har sedan starten bevisat att inget band i världen är in närheten av meckighet och snårighet.
Jonte
"Clayman" - IN FLAMES (2000)

Ännu ett band med en imponerande meritförteckning. Väljer ändå "Clayman" – till viss del av sentimentala skäl – då den skivan i mitt tycke definerar genren "melodic death metal". Bara toppar, från start till mål.
Shadows
"Människans Ringa Värde" - TOTALT JÄVLA MÖRKER (2004)

Ursinnig politisk hardcore/kängpunk från Skellefteå. Texternas beskrivning av samhället vi lever i tillsammans med drivet i musiken gör "Människans Ringa Värde" till gruppens bästa album hittills.
Manhammer
"Attero Dominatus" – SABATON (2006)

När jag först började lyssna på SABATON drabbades jag av en känsla som jag inte haft sedan jag som elvaåring matade min bandare med en kassett som jag köpt på en marknad. Kassetten hette "Live After Death". Ibland kan man inte värja sig, man måste bara lyssna. Om och om igen.
Karin
"Slaughter Of The Soul"- AT THE GATES (1993)

Ingen lista över svensk metal kan bortse från denna historiska death metal-platta som för alltid skrev in AT THE GATES i svensk musikhistoria. Och "Slaughter Of The Soul" håller ännu för lyssning om och om och om igen...Se också plats 8 och plats 6.

Lmna en kommentar till artikeln:
(Kommentarer som anses sttande, innehller personangrepp, reklam eller p annat stt inte fljer vra riktlinjer kommer att plockas bort.)

Till startsida »