Skriven av: Werock Lst: 2061 ggr. Kommenterad: 1 ggr.


Listor är kul, och engagerande diskussioner likaså. Vi här på WeRock vill självklart att du skall ha något att prata om med familj och vänner när ni sitter uppkrupna i soffan över julhelgen, och få saker kan agera vattendelare lika effektivt som åsikter om favoritskivor. Därför presenterar vi den definitiva listan över de 10 bästa svenska metal-albumen alla tider! Vi kan inte garantera att du håller med om alla placeringar, men lovar att det blir en spännande resa mot den ärofyllda förstaplatsen. Vi börjar med att presentera skribenternas val till respektive placering för att avsluta med den sammanställda, ultimata topplistan. Häng med!

Werocks bästa svenska metalalbum - plats 8
Kanske beläget lite grann i ingenmansland, är plats åtta ändå inget att förakta. De skivor som återfinns här är samtliga högkvalitativa verk.

Fredrik S
“Come Clarity” - IN FLAMES (2008)
Det här är inte bara IN FLAMES bästa platta; det är också något så säreget som en skiva egentligen helt utan svaga spår.

 

Robert
"Amanethes" - TIAMAT (2008)
Ofta vill jag att en skiva ska ha ett par år på nacken innan jag kan säga hur bra den VERKLIGEN är. Hur den står sig i långa loppet. Den här har dock stått pall för så oerhört många spelningar redan att den är värd att tas med. Varierad, mörk, underbar är det en skiva jag ofta plockar fram när jag lyssnar på musik i ensamhet och mörker. Det är inte bara TIAMATS bästa giv, det är också den bästa skivan under utgivningsåret 2008 överhuvudtaget!

 

Martin
"The Chainheart Machine" – SOILWORK (2000)
Råhet. Så stavades SOILWORKs sound innan ”Natural Born Chaos”. Framför allt har jag sällan hört ”Speed” Strid sjunga med sådan förödande kraft som han gör på ”Steelheart Machine” – mannen skriker som en galt i samtliga låtar och överhuvudtaget hela bandet lirar med en frenesi och angelägenhet som jag tror beror på att karriären inte riktigt hade fått samma momentum som på senare år. Och resultatet är så fruktansvärt bra att man baxnar.

 

Jonte
"Stigmata" – SKITSYSTEM (2006)
Skitsystems svanesång kan vara det hårdaste Sverige bjudit på inom metalinfluerad kängpunk. Det enda som är brutalare än musiken är texten till Blodskam.

 

Shadows
"Ignoring the Guidelines" – RAISED FIST (2000)
RAISED FISTs mästerverk från 2000. Hård, snabb och opolerad hardcore med stort engagemang.

 

Manhammer
"Book of the Dead" – BLOODBOUND (2007)
Gravt underskattat band som släppt två av de bästa svenska metalskivorna genom tiderna. Jag håller denna bandets andra skiva, med tyske Michael Bormann bakom mikrofonen, snäppet före debuten ”Nosferatu”. ”Book of the Dead” är något så ovanligt som en skiva som inte innehåller en enda dålig låt! Däremot innehåller den ett antal riktiga power metal-rökare och en vansinnigt bra ballad.

 

Karin
"Amanethes" – TIAMAT (2008)
Stämningsfaktorn är extremt hög och låtmaterialet håller länge, länge. Med "Amanethes" har TIAMAT skapat ett mörkt och vackert album som fungerar i alla lägen och situationer.

 

Se också plats 9 och även plats 7.


Lmna en kommentar till artikeln:
(Kommentarer som anses sttande, innehller personangrepp, reklam eller p annat stt inte fljer vra riktlinjer kommer att plockas bort.)
Namn: Manhammer | Datum: 2010-01-05 13:54:27

Jag håller med Fredrik om att Come Clarity är In Flames bästa platta. Crawl Through Knives, Come Clarity och Take This Life är alla sanslöst bra låtar.

Till startsida »